Nieuws  
 

De leden van inkoopverenigingen Leaseplatform en AutoLease Alliance kondigen aan samen verder te gaan onder de naam AutoLease Inkoop Combinatie. De nieuwe vereniging zag in juli 2017 het daglicht en zal per 1 januari 2018 de gezamenlijke inkoopbelangen van haar leden gaan behartigen. De nieuwe vereniging biedt ruimte voor meer continuïteit, innovatie en efficiencyvoordelen voor leden en leveranciers.

Als inkoopverenigingen streven beide organisaties dezelfde doelen na, namelijk de positie van deelnemende leasemaatschappijen versterken. Het samengaan van Leaseplatform en AutoLease Alliance is dan ook een logische volgende stap, aldus Norbert Karthaus, aankomend voorzitter van AutoLease Inkoop Combinatie: “Beide partijen hebben dezelfde ontwikkeling doorgemaakt. Nu is het tijd voor een nieuwe, grotere vereniging. Dit biedt leden en leveranciers niet alleen meer continuïteit en synergie, maar ook ruimte voor meer innovatie. Zo gaat AutoLease Inkoop Combinatie zich oriënteren op nieuwe inkoopgebieden, zoals verzekeringen en facilitaire zaken. Samen creëren we zo meer toegevoegde waarde en efficiencyvoordelen voor alle partijen.”

Gezamenlijke vloot van 100.000 voertuigen
AutoLease Inkoop Combinatie zal de inkoopbelangen vertegenwoordigen van 24 autoleasemaatschappijen met een gezamenlijke vloot van ruim 100.000 voertuigen. Karthaus: “We verwachten dat dit aantal de komende periode verder zal stijgen door zowel autonome groei als de aanwas van nieuwe leden. Net als de rest van het bestuur kijk ik vol vertrouwen en enthousiasme vooruit naar toekomstige ontwikkelingen en samenwerkingen met bestaande en nieuwe partners.”

Leaseplatform en AutoLease Alliance zullen in hun huidige vorm nog tot medio 2018 gecontinueerd worden. Na afwikkeling van de huidige overeenkomsten en afspraken zullen beide verenigingen volgens planning eind 2018 worden beëindigd. De huidige directeuren Manfred van Dijk (AutoLease Alliance) en Jan van Eijk (Leaseplatform) zullen gezamenlijk de werkzaamheden van AutoLease Inkoop Combinatie oppakken.

Plaats op:
Datum: 2 augustus 2017
Categorie: Mobiliteit
Bron: AutoLease Inkoop Combinatie
Gerelateerde artikelen  
09-01-2018 Nieuws Vereniging Eigen Huis eerste FMN-lid na fusie met NFC Index
28-11-2017 Nieuws Leden FMN & NFC Index stemmen in met fusie per 1 januari
11-07-2016 Nieuws Benchmark leasemaatschappijen 2016
28-04-2016 Nieuws Populairste elektrische auto is een plug-in hybride
11-01-2016 Nieuws Helft minder verkeer in Noord-Nederland door ijzel
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,58 seconden.