Nieuws  
 

Alhoewel Facility Managers bekend staan als aardse mensen, hebben zij ook veel belangstelling voor de planeet Mars. Dat bleek wel tijdens de zeer goed bezochte bijeenkomst Back to the future; Facility Management in 2023, georganiseerd door het Regioteam Zuid/Midden van de beroepsvereniging Facility Management Nederland (FMN).

Gastspreker was Bas Lansdorp , M.Sc., oprichter en & Chief Executive Officer van Mars One. Mars is ijskoud, de atmosfeer is niet geschikt voor bewoning en de straling is er veel te hoog. Toch zet de organisatie Mars One concrete stappen voor het realiseren van een bewoonde Marskolonie. In 2023 wil men de eerste vier mensen op Mars huisvesten. Iedere twee jaar zal een nieuwe groep mensen aansluiten.  Dat daar heel veel bij komt kijken werd tijdens de presentatie wel duidelijk. De aanwezige FM professionals waren er wel van overtuigd dat de missie technisch en financieel kan gaan lukken. Dertig maanden met vier personen bij elkaar zitten wordt als grootste uitdaging gezien. Wereldwijd zijn er inmiddels  tweehonderdduizend aanmeldingen voor de vier beschikbare plaatsen enkele reis. Ondanks het enthousiasme van Lansdorp meldt geen van de aanwezigen zich aan als hij vraagt wie mee wil…  

Vervolgens sprak  Dr. Patrick van der Duin, lector Futures Research & Trendwatching bij Fontys Academy for Creative Industries, over de trends, ontwikkelingen en veranderingen die FM zullen gaan raken. Hij nam de aanwezigen mee in de theorie van de toekomstverkenning en adviseerde hen juist in de dingen te geloven die niet altijd voor de hand liggen.  

Tijdens aansluitende workshops werden vervolgens de door de sprekers aangehaalde onderwerpen nader uitgediept. Hieruit kwam naar voren dat de toekomst om meer flexibiliteit vraagt om goed in te kunnen spelen op de wensen van de klanten. In een veranderende omgeving zal met meer technologie op diverse generaties ingespeeld moeten worden.

Plaats op:
Datum: 18 september 2013
Categorie: Evenement
Bron: FMN
Gerelateerde artikelen  
17-06-2013 Nieuws Bouwers en installateurs komen van Mars, woningeigenaren van Venus
10-10-2012 Nieuws Geslaagd zorgsymposium van FMGezondheidszorg en FMN
27-09-2012 Nieuws Succesvolle start van nieuwe kenniskring Hospitality
17-01-2018 Nieuws Nieuw kennisplatform van ISS Facility Services
31-05-2019 Nieuws Cruciale rol voor facility managers bij klimaatopgave
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.