Nieuws  
 

Voor het Europese project SUSREG “Stimulating Sustainable Regional Development by means of a Structured Process Approach” heeft W/E adviseurs de rol van coördinator en kennispartner op zich genomen. Het project beoogt het versterken van de rol van duurzame energie en energiebesparing in stedenbouwkundige planning op regioniveau. Er zijn 17 partners betrokken uit 9 regio’s in 6 landen, waaronder in Nederland de Stadsregio Arnhem Nijmegen en Omgevingsdienst Midden-Holland. Daarnaast zijn nog 7 andere regio’s betrokken in Spanje (2), Italië (2), Tsjechië (1), Denemarken (1) en Cyprus (1). De Hogeschool Utrecht ondersteunt het project met haar didactische kennis vanuit de opleiding voor Master in Urban Area Development. Een andere belangrijke partner is ISOCARP, de internationale beroepsvereniging van stedenbouwkundigen.

“We zijn verheugd dat wij als jarenlange experts op het gebied van duurzame stedenbouw geselecteerd zijn om SUSREG te coördineren en als kennispartner de trainingen voor de Nederlandse regio’s te verzorgen. Dit project geeft een positieve impuls aan de duurzame ontwikkeling in een flink aantal regio’s en draagt bij aan een Europese blauwdruk voor duurzame stedenbouw.”, aldus drs. Erik Alsema, senior adviseur bij W/E.

Patxi Hernandez van Tecnalia in Spanje zegt: “We are very happy to work with W/E and other partners in this project which will surely give a boost to sustainable development in regional and city planning.”

Met een totaal projectbudget van € 1,5 mln. wil Europa een impuls geven aan duurzame regionale en stedenbouwkundige planning. SUSREG kent drie fases: In fase één wordt een gestructureerde procesaanpak opgesteld op basis van praktijkvoorbeelden uit de deelnemende landen. Hierbij wordt onder meer de software tool GPR Stedenbouw ingezet. Deze procesaanpak vormt de basis voor een trainingsaanbod dat per land door de lokale kennispartner wordt aangepast aan lokale omstandigheden, wensen en mogelijkheden. In fase twee van het project worden in elke regio specifieke ‘case studies’ uitgevoerd die dienen als voorbeelden van een gestructureerde aanpak. Medewerkers van de regio’s ontvangen on-the-job coaching bij hun werk aan de eigen case study. Fase drie, tenslotte, staat in het teken van bredere kennisoverdracht: op basis van de ervaringen en praktijkvoorbeelden die in fase één en twee zijn opgedaan worden trainingen aangeboden aan de beroepsgroep van stedenbouwkundigen. De verdere verspreiding van de kennis en het trainingsmateriaal – bijvoorbeeld via netwerkbijeenkomsten met regionale organisaties – vormt een aandachtspunt binnen het SUSREG project. Het project start in april 2013 en zal ruim 2 jaar lopen.

Plaats op:
Datum: 11 maart 2013
Categorie: Technologie & Innovatie, Regelingen & Standaarden, Opleidingen, Duurzaam Ondernemen
Bron: W-E
Gerelateerde artikelen  
14-11-2012 Nieuws Elf organisaties bundelen krachten voor betere leefomgeving voor ouderen
15-01-2018 Nieuws Genomineerden Duurzaam Bouwen Awards bekend
17-01-2013 Nieuws Mitros kiest voor betrouwbaarheid
01-11-2013 Nieuws Projectplace helpt Carlsberg bij groot automatiseringsproject
18-06-2018 Nieuws Jeroen Heijmans winnaar Business Improvement Manager 2018
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,72 seconden.