Nieuws  
 

Facility Trade Group wil een zo groot mogelijke bijdrage leveren aan het verminderen van wegwerpplastic. Daarom is het bedrijf een samenwerking gestart met de Plastic Soup Foundation en gaat men klanten helpen bij de transitie van ‘single used plastics’ naar plasticvrije artikelen. Ook de plastic footprint van de eigen organisatie is kritisch bekeken en het bedrijf werkt aan het verminderen van plasticverbruik rondom verpakken en verzenden.

Vanaf medio 2021 zal het wettelijk verbod op ‘single used plastics’ uit de nieuwe SUP-richtlijn gaan gelden. Een verbod waar veel horeca- en facility professionals mee te maken krijgen. Onder dit verbod vallen plastic wegwerp borden, bakjes, bestek, rietjes, wattenstaafjes alsook producten van oxo-biologisch afbreekbaar plastic (niet afbreekbaar in natuur) en bewaarbakjes en bekers van geëxpandeerd polystyreen (‘piepschuim’). Deze plastic artikelen zijn voor veel organisaties nu nog gemeengoed. Facility Trade Group gaat klanten informeren over de nieuwe wet- en regelgeving en helpen op tijd de beste alternatieven te implementeren. Daarbij gaat zij klanten stimuleren al eerder over te stappen op plasticvrij vanwege de positieve effecten op het milieu en het imago van de klant richting eindklant.

Aanvullend op alternatieven voor ‘single used plastics’ uit de nieuwe SUP-richtlijn biedt Facility Trade Group ook andere mogelijkheden om plasticgebruik in organisaties terug te dringen. Zoals bijvoorbeeld een volledig zero-waste en ecologisch reinigingsconcept dat bestaat uit vloeibare caps die volledig oplossen in water. De berg aan wegwerp sproeiflacons wordt verminderd en er is geen onnodig transport van water. Voor hotels introduceert men binnenkort een assortiment van geheel plasticvrije amenities.

Alle plasticvrije artikelen zijn in de webshop van Facility Trade Group gelabeld met een icoon ‘plasticvrij’ zodat het makkelijker is voor klanten om plasticvrije alternatieven te selecteren.

Plaats op:
Datum: 13 februari 2020
Gerelateerde artikelen  
03-06-2019 Nieuws Sodexo pakt plastic aan
29-11-2018 Nieuws TCW Groep en Facility Trade Group bundelen krachten
08-11-2012 Nieuws Beat the Micro Bead App nu beschikbaar
03-11-2017 Nieuws ROC Mondriaan kiest voor Facility Trade Group
14-01-2020 Nieuws Onderwijsinstellingen maken studenten afvalbewust
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.