Nieuws  
 

Na een uitgebreid consultatie- en selectietraject zijn Atos, CGI en Technolution door Rijkswaterstaat geselecteerd voor een nieuwe samenwerkingsovereenkomst op het gebied van Applicatie- en Platformdiensten (RAP). De samenwerking heeft als doel om de ICT-dienstverlening van Rijkswaterstaat blijvend te laten aansluiten op de behoefte van de organisatie en verder te kunnen standaardiseren.

Dit jaar lopen de bestaande contracten voor dienstverlening op het gebied van Applicatie- en Platformdiensten (RAP) af. Voor Rijkswaterstaat was dit een goed moment om de benodigde dienstverlening aan te passen aan de eisen van deze tijd. Dit heeft geleid tot contracten waarin drie domeinonafhankelijke percelen aan marktpartijen zijn gegund volgens de I-strategie van Rijkswaterstaat. Nieuw is dat de contracten zijn georiënteerd op technologie en platformen en niet langer op de verschillende netwerken van RWS, zoals scheepvaartverkeersmanagement, bedrijfsvoering of watermanagement. Voor ieder perceel is één dienstverlener gezocht die de verantwoordelijkheid voor het volledige programma van het perceel op zich neemt.

De overeenkomsten tussen Rijkswaterstaat en de drie partijen gelden voor vier jaar en kunnen met stappen van een jaar verlengd worden tot maximaal tien jaar. Service manager Steven Abdoelkhan van Rijkswaterstaat licht de nieuwe contracten toe: “Deze overeenkomsten sluiten aan bij ons doel om maatschappelijk relevante oplossingen te realiseren met nieuwe technologie. Belangrijke thema’s voor RAP zijn betrouwbaarheid en continuïteit, duurzaamheid, balans en symbiose, en interactiviteit. Met deze nieuwe afspraken kunnen Rijkswaterstaat en de geselecteerde marktpartijen de juiste samenwerkingsvorm ontwikkelen die helpt de informatievoorziening betrouwbaar en betekenisvol te houden. ‘RAP maakt dat het werkt’, is dan ook ons motto.”

Plaats op:
Datum: 7 februari 2020
Bron: Atos
Gerelateerde artikelen  
05-01-2018 Nieuws Elektrisch rijden wordt de norm bij Rijkswaterstaat
27-06-2019 Nieuws Rijkswaterstaat gunt ICT servicedesk aan Fujitsu
27-07-2010 Nieuws Vraagbaak voor Rijkswaterstaat
05-12-2012 Nieuws Deel van de kennis- en uitvoeringstaken van Agentschap NL over
08-01-2013 Nieuws AAFM en Rijkswaterstaat sluiten baanbrekende overeenkomst
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,69 seconden.