Nieuws  
 

IBM kondigt de eerste Public Cloud aan, speciaal ontwikkeld voor financiële dienstverleners. De Bank of America is de eerste die gebruik maakt van het platform en er belangrijke applicaties en workloads op zal hosten voor zijn 66 miljoen klanten.

Het nieuwe platform is gebouwd op basis van de specifieke kennis van IBM en Bank of America en is het eerste dat voldoet aan de strikte wettelijke compliance-, beveiligings- en databeschermingsvereisten waaraan de financiële dienstensector moet voldoen. Dat is een hele stap vooruit omdat tot nu toe reguliere Cloud platformen enkel geschikt waren voor de algemene infrastructuur en opslag.

Het platform is gebouwd op de IBM public Cloud met Red Hat Open Shift-technologie. Het biedt de voordelen en flexibiliteit van een public Cloud, maar in een veilige omgeving waar banken hun applicaties en workloads kunnen hosten. Hierdoor kunnen ze vol vertrouwen transacties aangaan met de meest betrouwbare leveranciers die voldoen aan alle wettelijke vereisten.

Het nieuws komt na de aankondiging van de financiële resultaten van het derde kwartaal, die een versnelde groei van de cloud omzet (+14%) lieten zien. De Cloud omzet van IBM is het afgelopen jaar gegroeid naar $ 20 miljard, waardoor het bedrijf behoort tot de grootste Cloud providers ter wereld. Het bedrijfsresultaat omvat de genormaliseerde omzetgroei (+20%) van Red Hat, dat sinds het eerste kwartaal onderdeel is van IBM door de acquisitie van $ 34 miljard in juli.

Plaats op:
Datum: 8 november 2019
Gerelateerde artikelen  
18-11-2016 Nieuws Koch investeert meer dan 2 miljard dollar in Infor
14-02-2018 Nieuws Oracle breidt zelfsturende mogelijkheden van het Oracle Cloud Platform uit
11-04-2017 Nieuws Zorgen over security van de public cloud
23-12-2016 Nieuws T-Systems migreert SAP-omgeving SBB naar de cloud
04-10-2017 Nieuws KPN neemt QSight IT over
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,56 seconden.