Nieuws  
 

Bij Xperience Level Agreement (XLA) staat de gebruikersbeleving bij IT-projecten centraal. XLA draait om het vinden van het grotere doel en dat doel verankeren in de interne en externe organisatie. Hierbij wordt uitgegaan van hoe mensen dit zien en ervaren. NEN is gestart met de ontwikkeling van een Nederlands Technische Afspraak (NTA) voor de XLA-methode.

De term XLA wordt steeds bekender in de markt, maar er is geen duidelijke omschrijving waarbij zowel kaders als randvoorwaarden ontbreken. Bij aanbestedingen wordt bijvoorbeeld gevraagd om te voldoen aan XLA, maar zonder concrete voorwaarden en eisen is het niet duidelijk wat wordt gevraagd.

NTA voor XLA
Om de kwaliteit van de XLA-methode te borgen wordt een Nederlands Technische Afspraak (NTA) ontwikkeld. De NTA voor XLA zorgt voor transparantie over de XLA-methode en geeft inzicht in de randvoorwaarden waar de XLA-werkwijze aan moet voldoen. Aan de hand van een checklist bij de NTA kan worden beoordeeld of een bedrijf volgens de XLA-methode werkt.

De NTA wordt met een werkgroep ontwikkeld op initiatief van onderzoeks- en adviesbureau Giarte; de organisatie die de XLA-methode heeft ontwikkeld. NEN ondersteunt de werkgroep procesmatig. De NTA is naar verwachting medio 2020 afgerond en gepubliceerd.

Plaats op:
Datum: 5 november 2019
Bron: NEN
Gerelateerde artikelen  
13-08-2009 Nieuws Facilicom 1e schoonmaakbedrijf dat UNIREF gaat inzetten
28-06-2012 Nieuws ATP en UV: wat meet je daarmee en kun je er wat mee?
08-09-2009 Nieuws Bepaal risico's voor armen en handen
28-03-2009 Achtergrondartikelen RPS Kraan Facility Check-Up
23-06-2009 Nieuws European Association for Data Media Security ziet het licht
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,56 seconden.