Nieuws  

Van 7 t/m 10 oktober staan de 250 schoonmakers die werkzaam zijn op de Universiteit van Amsterdam (UvA) en Hogeschool van Amsterdam (HvA) in de spotlights. De Week van de schoonmaker is een initiatief van Facility Services, een ondersteunende dienst van UvA en HvA. Schoonmaakpartners van de universiteit en hogeschool CSU, Fortron, Hago en Victoria doen uiteraard mee. Tijdens deze week zijn er verschillende activiteiten, waaronder een mega-lunch, bedoeld om de schoonmakers te bedanken voor hun inzet. Extra waardering voor het zware werk van schoonmakers is een belangrijk onderdeel van het maatschappelijk beleid van zowel UvA en HvA als CSU, Fortron, Hago en Victoria.

Het aantal studenten op de UvA en HvA ligt rond 80.000 en het aantal medewerkers boven 9.000. Op de diverse dependances zijn in totaal circa 250 schoonmakers werkzaam. Ter afsluiting van de Week van de schoonmaker gaan al die collega’s samen aan tafel. Bovendien schuiven alle medewerkers van Facility Services en de leidinggevenden van de schoonmaakpartners aan voor de ‘mega-lunch’. De Week van de schoonmaker is voor Facility Services, CSU, Fortron, Hago en Victoria een blijk van waardering voor de geweldige inzet van de schoonmaakteams in een grootschalig en complex geheel als de UvA en HvA. “Een schoonmaker die zich gehoord en gerespecteerd voelt, is een gelukkige schoonmaker. En werkgeluk draagt bij aan duurzame inzetbaarheid van mensen. We selecteren onze samenwerkingspartners dan ook met die filosofie in het achterhoofd”, ligt Contractmanager voor Facility Services Robin Vermeulen desgevraagd toe.

Het is de eerste keer dat de Week van de schoonmaker plaatsvindt. “We slaan als schoonmaakdienstverleners hiervoor de handen ineen en pakken elk onze maatschappelijke verantwoordelijkheid”, zeggen de gezamenlijke schoonmaakbedrijven. “De Week van de schoonmaker wordt wat ons betreft een nieuwe traditie, want aandacht voor het belangrijke en zware werk van schoonmakers vinden wij nodig. Schoonmaakmedewerkers worden nog niet altijd gewaardeerd op de manier die wij voorstaan in ons mvo-beleid. Complimenten voor Facility Services dat zij de Week van de schoonmaker mogelijk maakt en actief werkt aan de bewustwording bij hun medewerkers en gebouwengebruikers. Het motto van Facility Services ‘Samen naar een schone campus’ zegt het eigenlijk al: de schoonmakers kunnen het niet alleen, zelfs al zijn het er 250.”


Laila Chaib Mohamed is één van CSU’s vaste schoonmaakmedewerkers op de UvA

Plaats op:
Datum: 8 oktober 2019
Bron: CSU
Gerelateerde artikelen  
23-09-2019 Nieuws Facilicom gouden partner Week van het Werkgeluk 2019
04-04-2019 Achtergrondartikelen Schoonmakers zijn de oren en ogen van de koninklijke bibliotheek
06-07-2017 Nieuws CSU schoonmaakmedewerkers delen mee in resultaat
19-07-2013 Nieuws ISS Facility Services biedt mensen in de bijstand kans op werk
09-08-2011 Nieuws Schoonmaker zorgt voor 5 sterren service in Rotterdams Gasthuis
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 2,02 seconden.