Nieuws  

Arbeidsontwikkelbedrijf Scalabor en CSU slaan de handen ineen om een lacune in de arbeidsmarkt te verkleinen. Terwijl werkgevers in de schoonmaakbranche door krapte op de arbeidsmarkt lastig aan goed gekwalificeerd personeel kunnen komen, staan er op diezelfde arbeidsmarkt nog steeds mensen werkloos langs de kant. Daarom ontwikkelde Scalabor met CSU en zes andere schoonmaakbedrijven in midden Nederland, een traject naar werk in de schoonmaak. Scalabor zorgt daarbij voor een deel van de opleiding, de schoonmaakbedrijven bieden de deelnemers een leerwerkplek en bij goed doorlopen van het traject een baan.

Lydia Gerrits, HR-manager bij CSU: “Deze intensieve samenwerking tussen het arbeidsontwikkelbedrijf en de aangesloten schoonmaakbedrijven biedt twee grote voordelen: we stimuleren een gezonde instroom van nieuwe gemotiveerde vakkrachten in de schoonmaakbranche én werkzoekenden krijgen de kans om weer duurzaam aan de slag te gaan.”

Baangarantie
Werkzoekenden starten met een periode van een maand in het arbeidsonderzoekscentrum van Scalabor. Daar wordt verkend wat zij al kunnen en welke vaardigheden ze nog moeten ontwikkelen. Na die eerste fase leren de deelnemers bij Scalabor in een veilige en rustige omgeving in drie maanden de fijne kneepjes van het schoonmaakvak. Verder volgen zij de RAS-basisvakopleiding voor een erkend vakdiploma. Als dat diploma behaald is, kan de kandidaat zich verder ontwikkelen tijdens een leerwerkplek bij CSU of één van de zes andere schoonmaakbedrijven. Bij goed functioneren biedt het schoonmaakbedrijf aansluitend een werkplek. Zo leren werkzoekenden in zeven maanden een vak en hebben zij - bij gebleken geschiktheid - een baangarantie.

70 leerwerkplekken
Om dit mogelijk te maken bieden zeven schoonmaakbedrijven leerwerkplekken. Het gaat om: Antonio Shining Places, Succes, Nederrijn, SMB Willems, Asito, Novon en CSU. Gezamenlijk stellen de schoonmaakbedrijven maar liefst 70 leerwerkplekken beschikbaar. Lydia Gerrits: “Het is heel fijn om op deze manier in de branche met elkaar samen te werken. Wij voelen onze verantwoordelijkheid als één van de grotere werkgevers in Nederland en ontplooien diverse initiatieven om onze behoefte aan vakkrachten te koppelen aan kansen voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. Dit branchetraject past uitstekend bij ons beleid om bij te dragen aan een inclusieve samenleving.”

Ook Scalabor directeur Marcel Hielkema is enthousiast: “Het samen ontwikkelen van trajecten met werkgevers zodat meer werkzoekenden aan het werk kunnen, past precies binnen het nieuwe strategisch arbeidsmarktplan van de regio en de ‘Perspectief op Werk’ plannen van Staatssecretaris Van Ark. Het is mooi dat de eerste trajecten nu van start kunnen.”

Plaats op:
Datum: 4 oktober 2019
Bron: CSU
Gerelateerde artikelen  
20-02-2013 Nieuws Extra miljoenen om werkzoekenden aan een baan te helpen
03-04-2019 Nieuws Voor werkzoekenden is meer samenwerking hard nodig
24-09-2019 Nieuws Schoonmaakbedrijven adopteren studenten op Schiphol
06-12-2018 Nieuws Passende werkplekken bij hoogheemraadschap
18-06-2012 Nieuws Carling start weer 2 MBO-opleidingen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.