Nieuws  
 

Universiteit Utrecht en Sodexo zijn van start gegaan met Future Food Lab. Het is een universitaire proeftuin, waar geëxperimenteerd wordt met een gezond, lekker en duurzaam restaurantaanbod. Het doel is om het meest duurzame restaurant van Nederland te creëren. Het Educatorium-restaurant op Utrecht Science Park moet daarmee het kloppende hart van wetenschap en spannende voedselinitiatieven worden. Sodexo werkt nauw samen met studenten en wetenschappers om dit doel te bereiken. Vanuit Universiteit Utrecht geven Green Office en Future Food invulling aan Future Food Lab.

Bij de start staat het Future Food-eiland in het restaurant centraal met duurzame en smakelijke gerechten, naast het reguliere aanbod. Maar dat is nog maar het begin. Studenten, wetenschappers, medewerkers en mensen van Sodexo gaan samen met vragen aan de slag zoals: Wat is de impact van mijn eten op biodiversiteit? Hoe kunnen onze gewassen klimaatbestendig worden gemaakt? Natuurinclusieve landbouw, wat is dat eigenlijk? Wat zijn de ethische en filosofische aspecten in de transitie van de voedselketen?

Plaats op:
Datum: 16 september 2019
Bron: Sodexo
Gerelateerde artikelen  
22-07-2008 Nieuws Food- en Facility Management Services.
20-02-2013 Nieuws Sodexo als beste beoordeeld door studentenvertegenwoordiging
09-10-2018 Nieuws Lokaal voedsel bij Eurest tijdens de Dutch Agri Food Week
19-08-2008 Nieuws Top Sodexo verandert.
02-02-2018 Nieuws Facility for Future 2018
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,51 seconden.