Nieuws  
 

Per 1 september 2019 is Drees Peter van den Bosch de nieuwe manager van Foodsquad. Met zijn komst is het team weer op volle sterkte. “Ik wil een bijdrage leveren aan het vormgeven van het voedselsysteem van de toekomst. Mijn sympathie gaat uit naar organisaties en bedrijven die snappen dat het huidige systeem niet houdbaar is. Die het op een andere manier willen doen en dat ook laten zien. Samenwerking is daarbij cruciaal. Ik heb dan ook enorm veel zin om vanuit die verbindende rol partijen binnen Foodsquad bij elkaar te brengen rondom de thema’s gezonde voeding, leefstijl en duurzaamheid.”

De naam Drees doet wellicht een belletje rinkelen. Tot eind 2018 was hij namelijk ‘de’ Drees van Willem&Drees, tegenwoordig bekend van de biologische maaltijdboxen. Drees Peter: “In 2008 startten Willem Treep en ik Willem&Drees. Voor mij persoonlijk, omdat ik na tien jaar Unilever een alternatief wilde opzetten voor de geglobaliseerde voedselketen waarin kostprijs leidend is, terwijl eten zoveel meer waarde heeft die niet direct zichtbaar wordt in de kostprijs. Met Willem&Drees wilden we eten uit de buurt beschikbaar maken op een makkelijke manier en producent en consument weer echt met elkaar verbinden. Die drive komt vast doordat ik van jongs af aan bezig ben met eten en de keten. De melk van onze boerderij, mijn studie Agrosysteemkunde in Wageningen, ik ben altijd geïnteresseerd geweest in de keten van voedsel en nu bij Foodsquad zijn duurzame ketens ook een kernthema.”

Transitie naar een ander voedselsysteem
In de jaren die volgden werd Drees Peter steeds vaker als spreker gevraagd om zijn visie te delen op het landbouw- en voedselsysteem van de toekomst. Het leidde er ook toe dat hij van 2011 tot 2017 in de Duurzame Top 100 stond. Drees: “Met Willem&Drees startten we met het beleveren van retail en cateraars met lokale producten. Later kwam daar de consument bij en gingen we over op de maaltijdbox. We konden zo al laten zien hoe je het op een andere manier in de keten kunt organiseren: biologisch, seizoensgebonden en met de kortste route tussen boer en consument. Maar de problematiek is groot, het gaat over de manier van produceren die onze aarde uitput, de macht van de grote voedselproducenten en de verkeerde voedselkeuzes die mensen maken. Het besef dat het anders moet, dringt inmiddels wel tot ons door, maar verandering gaat langzaam. Ik wil helpen die transitie te versnellen en me er breder voor inzetten. Daarom heb ik me eind 2018 teruggetrokken uit de dagelijkse leiding van Willem&Drees en ben gaan nadenken over een volgende stap.”

Plaats op:
Datum: 3 september 2019
Bron: Foodsquad
Gerelateerde artikelen  
02-11-2018 Achtergrondartikelen Zelforganisatiehype niet over hoogtepunt heen, stroomversnelling voorspeld
20-10-2017 Mensen Interxion versterkt accountmanagementteam met Jan-Willem Pieters
05-10-2018 Nieuws Het Nieuwe Normaal laat bedrijfsrestaurants het eten van de toekomst ontdekken …
25-02-2013 Nieuws Start campagne ‘Samen veranderen’
01-12-2008 Nieuws Nieuwe visies op Veiligheidscongres
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.