Nieuws  
 

ISS Facility Services is de eerste facilitaire dienstverlener in Nederland die Winnow Vision introduceert op één van haar grotere cateringlocaties. Met behulp van camera’s, slimme weegschalen en machinelearning “leert’ Winnow Vision om aankoopbeslissingen van voedselproducten aan te passen om voedselverspilling en overproductie te voorkomen.

Op deze wijze kan tot wel 8% op de voedselkosten worden bespaard. ISS Facility Services en haar opdrachtgever PwC Nederland hebben als ‘early adopter partner’ de primeur in Nederland. Winnow is een startup die voortkomt uit het ISS Corporate Garage Open Innovation Programme, waarmee opdrachtgevers van ISS toegang hebben tot een open innovation platform.

Miljoenen maaltijden niet meer in de vuilnisbak
Winnow werkt al sinds oktober 2017 aan de technologie en deed verschillende pilots, o.a. met IKEA. De pilot toonde stelselmatig aan dat Winnow Vision de menselijke nauwkeurigheidsniveaus overtreft en chefs in de bedrijfskeuken in staat stelt om slimmere, meer winstgevende en efficiëntere keukens te runnen. Winnow heeft de commerciële keukens inmiddels geholpen om meer dan € 30 miljoen aan voedselkosten op jaarbasis te besparen, wat neerkomt op het voorkomen van meer dan 23 miljoen maaltijden die voorheen in de vuilnisbak belandden. De nieuwe, door Artificial Intelligence aangedreven Winnow Vision is inmiddels al in meer dan 75 keukens geïnstalleerd en de technologie zal dit jaar nog op een groot aantal locaties verder worden uitgerold.
 

Plaats op:
Datum: 26 juni 2019
Categorie: Catering
Bron: ISS Facility Services
Gerelateerde artikelen  
09-09-2008 Nieuws TNT bespaart door videoconferencing
21-10-2010 Nieuws Keller Keukens FSC-gecertificeerd
07-07-2009 Nieuws KPN neemt meerderheidsbelang in Talk & Vision
06-06-2011 Nieuws Ingenieursbureau Valstar Simonis kiest voor Deltek Vision
18-03-2013 Nieuws Canon lanceert magazine Healthcare Vision
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,55 seconden.