Nieuws  
 

Heijmans en de gemeente Rotterdam hebben een ontwikkelovereenkomst gesloten voor het nieuwbouwproject Parkbuurt in Hoogvliet.

Het project omvat het gefaseerd realiseren van in totaal 137 energiezuinige grondgebonden koop- en huurwoningen (EPC 0,0) aan het Oedevlietsepark. In het project (waarde circa € 37 miljoen) wordt het park als uitgangspunt genomen voor het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving. Ook worden duurzame materialen gebruikt.

Met de Parkbuurt, die onderdeel is van de grotere gebiedsontwikkeling rond het Oedevlietsepark, wil de gemeente Rotterdam bijdragen aan het creëren van een divers woningaanbod in Hoogvliet. In het natuurinclusieve project zet Heijmans in op het creëren van een gezonde woon- en leefomgeving en neemt daarbij het bestaande Oedevlietsepark als natuurlijk uitgangspunt. Zo worden uiteenlopende (klim)planten aangeplant en natuurlijke erfafscheidingen toegepast. Om regenwater af te voeren, wordt ook halfopen bestrating toegepast in delen van het project.
 
De woningen die Heijmans gaat realiseren, variëren in woonoppervlakte van 132 tot 154 vierkante meter, krijgen een eigen achtertuin en grote veranda aan de voorzijde die aansluit op het park. Doordat Heijmans duurzame materialen toepast en de gasloze woningen uitrust met onder meer vloerverwarming en huisbesturingssyteem Heijmans SlimWonen komen woningkopers in aanmerking voor een duurzaamheidshypotheek en zijn banken bereid tot een grotere financieringsruimte.

 

Plaats op:
Datum: 11 juni 2019
Bron: Heijmans
Gerelateerde artikelen  
27-08-2013 Nieuws Heijmans vormt consortium voor woningen Zuidpolder in Eemnes
23-03-2011 Nieuws Ondertekening samenwerkingsovereenkomsten Noorderhaven Zutphen
22-10-2013 Nieuws Heijmans sluit overeenkomsten voor derde deel Kanaleneiland Centrum
20-05-2019 Nieuws Hanzehogeschool Groningen kiest voor Heijmans
01-03-2013 Nieuws Realisatie van aantal veiligheidstunneltechnische installaties
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,55 seconden.