Nieuws  
 

Op veruit de meeste basisscholen (85%) zijn de toiletten voor jongens en meisjes momenteel gescheiden. Uit onderzoek uitgevoerd door Kantar in opdracht van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity, bekend van onder andere Tork, TENA, Libresse, Edet, Demak’UP, Tempo en Plenty blijkt dat ouders en leraren dat graag zo houden. Slechts één op de zes is voorstander van genderneutrale toiletten.

Genderneutrale toiletten viezer
Eerder onderzoek van Essity heeft aangetoond dat de hygiëne van Nederlandse scholen ernstig tekortschiet. Uit dit vervolgonderzoek blijkt echter dat overgaan op genderneutrale wc’s volgens ouders en leraren geen oplossing is. Slechts één op de zes ouders en leraren (respectievelijk 16% en 17%) is voorstander van genderneutrale toiletten. Gescheiden toiletten hebben nog steeds de voorkeur, ruim tweederde (69%) van de leraren en de meerderheid van de ouders (59%) geven dit aan in het onderzoek.

Leraren beoordelen de hygiëne van genderneutrale toiletten slechter dan die van gescheiden toiletten. Zowel genderneutrale toiletten als de jongenstoiletten scoren slechts een 5.8 als rapportcijfer. Genderneutrale toiletten worden zelfs het vaakst (in 41% van de gevallen) met een onvoldoende beoordeeld. Ruim de meerderheid van de leraren (59%) is het erover eens dat jongens de toiletten viezer achterlaten dan meisjes. Met genderneutrale toiletten gaan meisjes er dan ook het meest op achteruit.

Oplossingen schonere toiletten
Gertie Eikenaar, communicatiedirecteur bij Essity Benelux: “Wij hebben dit onderzoek laten uitvoeren om erachter te komen hoe de hygiëne op schooltoiletten verbeterd kan worden. Uit de resultaten blijkt nu dat ouders en leraren genderneutrale toiletten onwenselijk vinden, mede omdat deze viezer worden beoordeeld dan gescheiden toiletten. We willen scholen met deze onderzoeksresultaten helpen in hun overwegingen omtrent mogelijke oplossingen voor schonere toiletten.”

Het onderzoek naar de oorzaken en mogelijke oplossingen voor de slechte toilethygiëne op Nederlandse scholen is in april 2019 uitgevoerd door Kantar, in opdracht van het wereldwijde hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity. In het onderzoek zijn basisschoolleraren en ouders met één of meerdere kind(eren) tussen de 5 en 12 jaar oud gevraagd naar de oorzaken van en mogelijke oplossingen voor de slechte toilethygiëne op basisscholen. In totaal namen 406 basisschoolleraren en 593 ouders deel aan het onderzoek. Via deze link kunt u meer informatie over het onderzoek vinden.

Plaats op:
Datum: 7 juni 2019
Bron: Tork
Gerelateerde artikelen  
04-09-2018 Nieuws Slecht gesteld met hygi├źne op Nederlandse scholen
17-11-2016 Nieuws Bagels & Beans Wageningen heeft schoonste toilet van Nederland
19-09-2013 Nieuws Schoon toilet van invloed op productiviteit werknemer
18-11-2008 Nieuws CSU poetst schoonste toiletten van Nederland
20-07-2018 Nieuws Imago foodtrucks scoort laag op hygi├źne
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.