Nieuws  

Tijdens Intersolar 2019, 15-16 mei in München, viert Sharp Energy Solutions zestig jaar aan ervaring in de internationale zonne-energiesector. Daarom organiseert het bedrijf tijdens het evenement een tentoonstelling van zijn mijlpalen: van cellen door de jaren heen tot en met de nieuwste innovaties. Die mijlpalen zijn het resultaat van Sharps aanhoudende investeringen in onderzoek en ontwikkeling.

Met meer dan één miljoen klanten wereldwijd en meer dan vijftig miljoen verkochte fotovoltaïsche (PV) panelen heeft Sharp in totaal 14,3 GW (gigawatt) aan energie opgewekt. Dit staat gelijk aan een besparing van 156 Mt (megaton) aan CO2. Sharp heeft meer dan een halve eeuw ervaring en is daardoor een gevestigde naam in de wereld van zonne-energie. Het bedrijf ontwikkelde zonne-energieproducten voor veel toepassingen: van eengezinswoningen en installaties in veeleisende omgevingen als vuurtorens en satellieten, tot de recent afgeronde grootschalige zonneparken in Turkije, Polen en Estland.

In de stand op Intersolar 2019 toont Sharp de belangrijkste producten van het bedrijf, zoals een prototype van een zonne-energiemodule die in 1966 werd ontworpen voor het Ogami Island Lighthouse in Nagasaki. En ook de monozonnecelmodule die in 1976 werd gebruikt op Japans eerste operationele ruimtesatelliet ‘Ume’.

En er is meer te zien. Zo toont Sharp verschillende voorbeelden van zijn huidige R&D-ontwikkelingen op het gebied van ‘triple-junction compound’-technologie, waarbij drie fotoabsorptielagen op elkaar zijn gestapeld. Dankzij deze technologie slaagde Sharp erin de efficiëntie te verbeteren, waarmee de cel zonlicht absorbeert in zijn verschillende golflengten. Daarmee bereikte het bedrijf met 37,9 procent[1] ’s werelds hoogste[2] efficiëntiegraad voor ‘triple junction’-technologie. De lichtgewicht en flexibele module is om te buigen tot een diameter van circa 5 centimeter, waardoor het de ideale oplossing is voor specialistische toepassingen – zoals satellieten, vliegtuigen en auto’s. De efficiëntiegraad van de producten op de tentoonstelling ligt tussen de 34-35 procent onder aardlicht (AM 1,5) en 30-31 procent onder ruimtelicht (AM 0).

Ook demonstreert Sharp op zijn stand de recent uitgebreide productlijn. Deze omvat nu zestien monokristallijne en polykristallijne PV-modules met 48, 60 en 72 cellen. Op de stand bevindt zich de nieuwe NU-AH370 PV-module met 72 cellen en de volledig zwarte NU-AK300B met 60 cellen. De vernieuwde productlijn van optimaal presterende modules biedt klanten een oplossing voor elke toepassing: van woonprojecten tot en met grootschalige commerciële installaties en zonneparken.

Daarnaast toont Sharp de NQ-R258H: de meest efficiënte PV-module met 48 cellen voor de Europese markt – voor zowel woon- als commercieel gebruik. De NQ-R258H-module (258 W) beschikt over Sharps ‘backcontact’-technologie met een efficiëntiegraad van twintig procent. Daarmee wordt de hoeveelheid zonlicht vergroot, die kan worden gebruikt. Ook levert de module maximale energie-output en neemt hij minimale dakruimte in. Tot slot toont Sharp in de stand twee voorbeelden uit de polykristallijne productlijn.

Baudik de Vries, Country Manager Sharp Solar Benelux: “Sharps innovatie en ontwikkelingen op het gebied van moduletechnologie hebben ons altijd in staat gesteld te blijven verbeteren en ons aan te passen aan marktomstandigheden. We komen al jaren wereldwijd tegemoet aan de verwachtingen van de markt en zijn trots om te worden gezien als sterke en betrouwbare leverancier en productpartner. Onze aanhoudende groei is een illustratie van deze erkenning, en in 2018 zagen we een groei van zeventig procent in leveringen – megawatts – in EMEA. We zijn er trots op ons erfgoed op het gebied van zonne-energieoplossingen tijdens Intersolar 2019 te tonen en onze meest recente oplossingen voor te stellen aan onze klanten en onze klanten voor te stellen aan onze meest recente oplossingen.”

Plaats op:
Datum: 10 mei 2019
Bron: Sharp Electronics Benelux bv
Gerelateerde artikelen  
18-07-2017 Nieuws Sharp voorziet professionele displays van PC-module
21-09-2017 Nieuws Sharp lanceert draadloze module voor interactieve displays
10-01-2017 Nieuws Sharp lanceert 70-inch videowall tijdens ISE 2017
07-02-2018 Nieuws Nieuwe flexibele signage-oplossingen van Sharp
18-01-2019 Nieuws Sharp wint Buyers Lab-award 2019 voor MFP Line-Up van het jaar
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,95 seconden.