Nieuws  
 

ISS Facility Services meet in samenwerking met marktontwikkelingsbureau Foodstep vanaf nu structureel de CO2-uitstoot van de producten die worden verkocht op al haar ruim 100 cateringlocaties. ISS is daarmee de eerste cateraar die de CO2-uitstoot van Food & Beverage integraal op al haar locaties in kaart brengt. Dit doet zij structureel op alle huidige en toekomstige cateringlocaties. Bovendien meet ISS hoe gezond en duurzaam de verkochte producten zijn. Deze cijfers helpen om de CO2-uitstoot te verminderen en het assortiment gezonder en duurzamer te maken.
 
Halvering CO2-reductie per 1 januari 2021
Voor het uitvoeren van de metingen is ISS een driejarige samenwerking aangegaan met het in foodservices gespecialiseerde bureau Foodstep. Foodstep heeft onlangs een nulmeting uitgevoerd die als uitgangspunt dient voor de gezondheids- en duurzaamheidsdoelstellingen die ISS zichzelf heeft opgelegd. ISS wil per 1 januari 2021 een CO2-reductie van 50% realiseren en een suiker- en vetreductie van 25%. Ook wil de facilitair dienstverlener dan een assortiment aanbieden dat voor de helft plantaardig is.
 
Inkoopdata centraal in Monitor Gezonder Eten & Drinken
Om de CO2-uitstoot, gezondheid en duurzaamheid van het assortiment te bepalen maakt Foodstep via de Monitor Gezonder Eten & Drinken gebruik van de inkoopdata van de cateringlocaties. De CO2-uitstoot wordt per producttype, bijvoorbeeld ‘chips’ of ‘rundergehakt’, berekend aan de hand van beschikbare CO2 emissiedata uit verschillende databases. De mate van gezondheid van het assortiment wordt bepaald aan de hand van de meest recente richtlijnen van de Schijf van Vijf van het Voedingscentrum. Daarbij wordt gekeken naar de verhouding tussen gezonde en ongezonde producten in het assortiment en de voedingswaarden, zoals eiwitten, suiker, vet en zout. Ten slotte wordt de duurzaamheid van de ingekochte producten geanalyseerd aan de hand van het aandeel producten met een geaccrediteerd keurmerk, bijvoorbeeld Europees Bio-keurmerk en Beter Leven Keurmerk.
 
Structurele monitoring gezondheid en duurzaamheid
Dit levert een compleet en genuanceerd beeld op voor ISS als geheel, maar ook per cateringlocatie en per producttype. Deze inzichten laten zien hoe ISS het assortiment gezonder en duurzamer kan maken. Door de herhaalde metingen is het mogelijk om de resultaten van interventies te zien en gezondheid en duurzaamheid van de bedrijfsrestaurants structureel te monitoren.

Plaats op:
Datum: 9 april 2019
Bron: ISS Facility Services
Gerelateerde artikelen  
24-04-2019 Nieuws ISS Facility Services breidt duurzaam aanbod op cateringlocaties uit
22-11-2016 Nieuws Hutten uitgeroepen tot beste bedrijfscateraar
05-10-2018 Nieuws Het Nieuwe Normaal laat bedrijfsrestaurants het eten van de toekomst ontdekken …
08-04-2019 Nieuws Opmars gezonde voeding én actievere levensstijl in bedrijfsrestaurant
21-12-2010 Nieuws Werkgever moet gratis fruit aanbieden
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,73 seconden.