Nieuws  
 

Nederlanders gaan steeds gezonder eten, blijkt uit onderzoek van onder andere het RIVM. Ook in het assortiment in de bedrijfsrestaurants van Sodexo neemt gezonde voeding een steeds grotere plek in. Mooi voorbeeld is de verkoop van het aantal vegetarische producten dat in 2018 met maar liefst 19% steeg ten opzichte van het jaar ervoor. Naast gezonde voeding neemt ook de aandacht voor gezondheid en een actievere levensstijl toe in het bedrijfsrestaurant. Om die reden introduceerde Sodexo de module Mindful die binnen een jaar inmiddels in ruim 130 restaurants aanwezig is.

Mindful draait om gezonde voeding, het verrijken van je kennis over voeding en het stimuleren van beweging en een actievere levensstijl.

Sodexo is kortgeleden een samenwerking aangegaan met het Amerikaanse MyFitnessPal. Op alle productkaarten van Mindful staat een barcode die gasten kunnen scannen met deze populaire app of een andere zoals Fitbit. De voedingswaarden en calorieën worden vervolgens automatisch toegevoegd aan het dagschema.

Enkele dagen geleden is Sodexo een samenwerking gestart met Faisal Abdalla. Faisal is Nike Master trainer, Men’s Health ambassadeur én vanaf nu ook de Mindful Motivator voor gasten van Sodexo bedrijfsrestaurants. Met zijn Positive Mental Attitude (PMA) is Faisal betrokken bij Mindful om de gasten te inspireren, aan te moedigen en te motiveren om gezonder te gaan leven en mentaal en fysiek fitter te worden. Iedere maand deelt hij online de beste Mindful tips, workouts en challenges met de gasten van Sodexo. Zo kunnen zij meedoen aan diverse HIIT workouts en challenges, zoals de Coffee / Tea Break Challenge, Tabata Challenge of de 1.000 Squats Challenge. Faisal verzorgt dit ook voor Sodexo in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk.

Plaats op:
Datum: 8 april 2019
Categorie: Catering
Bron: Sodexo
Gerelateerde artikelen  
28-03-2018 Nieuws Inzetten op innovatie door Sodexo wordt beloond
14-03-2019 Nieuws Sodexo ziet flinke toename vegetarisch eten in bedrijfsrestaurants
21-06-2013 Nieuws Hugh Owens nieuwe HR Directeur bij Sodexo
16-04-2019 Nieuws Sodexo en Microsoft samen voor meer digitale oplossingen
25-10-2012 Nieuws Sodexo presenteert eerste Fairtrade broodje van Nederland
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,73 seconden.