Nieuws  
 

Met nog ruim een maand tot de deadline van 18 april voor de wettelijke e-facturatieverplichting heeft Lucom Benelux meerdere gemeenten aangesloten op het Simplerinvoicing-/PEPPOL-netwerk. Met deze implementatie kunnen Gemeenten Molenlanden, Bodegraven-Reeuwijk en Montferland voortaan een groot gedeelte van hun facturen elektronisch ontvangen en verwerken en voldoen ze ruimschoots op tijd aan de Europese Richtlijn 2014/55/EU. Ook de aansluiting van Gemeenten Venray, Doetinchem en Velsen laat niet lang meer op zich wachten.

Voor Gemeenten Molenlanden, Venray, Bodegraven-Reeuwijk en Doetinchem verzorgt Lucom Benelux het complete factuurproces inclusief integratie van de Peppol-functionaliteit. Bij Gemeenten Montferland en Velsen wordt de aansluiting gerealiseerd met behulp van de ‘Ready to Go’-oplossing van Lucom Benelux. Met deze oplossing kunnen organisaties binnen 1 à 2 dagen efficiënt aangesloten wordt op het PEPPOL-netwerk zodat ze tijdig kunnen voldoen aan de wet- en regelgeving.

Nieuwe wetgeving
De nieuwe wetgeving schrijft voor dat e-facturen moeten voldoen aan een Europese norm (EN 16931), waardoor er voor zender en ontvanger duidelijkheid is over het uitwisselingsproces. Een e-factuur is geen pdf of gescande papieren factuur, maar een xml-bestand, dat elektronisch wordt uitgewisseld. E-facturen kunnen via e-mail naar klanten verstuurd worden, maar dit proces verloopt veel efficiënter via het ‘PEPPOL- netwerk’ waarmee facturen in zijn geheel digitaal kunnen worden afgehandeld.

Gerelateerde processen
Naast de oplossingen voor in- en verkoopfacturen biedt Lucom oplossingen om andere gerelateerde processen te digitaliseren. Bijvoorbeeld ook declaraties, verplichtingenadministratie met order- en factuurmatching, budgetbewaking, contractfacturatie en -beheer, subsidieregelingen, etc. kunnen worden ondersteund door het Lucom Interaction Platform. Dit impliceert veelal kostenbesparingen, maar ook procesverbetering en processnelheid. Verder draagt papierloos werken bij aan een schoner milieu!

Actief in uiteenlopende branches
Lucom Benelux is de dochteronderneming van Lucom GmbH en digitaliseert ook processen voor uiteenlopende andere organisaties, zoals KPN, Renewi, Vodafone, Aviko, DixonsCarphone (UK), Albert Schweitzer Ziekenhuis, Ministeries, etc.

Plaats op:
Datum: 15 maart 2019
Bron: Lucom Benelux
Gerelateerde artikelen  
15-11-2018 Nieuws E-facturen uitwisselen met Lucom
31-10-2017 Nieuws TIE Kinetix & Unit4 lanceren add-on voor elektronisch te factureren
03-03-2009 Nieuws Kennis van digitale factuurverwerking minimaal bij MKB
14-02-2009 Nieuws De papieren factuur gaat in de ban
03-11-2016 Nieuws E-factureren vanaf 2017 een voldongen feit
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.