Nieuws  
 

De toenemende populariteit van Internet of Things (IoT) heeft vorig jaar nieuwe records gevestigd voor KNX. In 2018 behield de KNX-standaard zijn leidende positie in de smart building sector. De vereniging telt nu meer dan 470 toonaangevende fabrikanten uit 44 landen en wereldwijd bijna 80.000 gecertificeerde KNX Partners. Binnen een jaar tijd steeg het aantal KNX gecertificeerde producten van 7.000 naar 8.000 - meer dan ooit tevoren sinds de oprichting van de vereniging in 1990.

Het aantal verkochte ETS-licenties bereikte nieuwe records in vergelijking tot voorgaande jaren. Marktanalyses tonen regelmatig aanzienlijke marktaandelen van meer dan 50% voor KNX in belangrijke markten. Zelfs in China, de belangrijkste groeimarkt, heeft KNX deze mijlpaal benaderd met een recent aandeel van 42%. Ondertussen zijn er wereldwijd meer dan 300 miljoen KNX gecertificeerde producten in gebruik in verschillende projecten.
 
Het aantal verkochte ETS-licenties heeft, in vergelijking met voorgaande jaren, maandelijks nieuwe records bereikt. De sterkste marktontwikkelingen zijn te zien in Italië, Groot-Brittannië, Zwitserland, China en India. Tegelijkertijd is het aantal KNX gecertificeerde opleidingscentra enorm gestegen tot 460. Dit verklaart het hoge aantal van bijna 80.000 KNX Partners in 190 landen. Het aanbod van licenties voor leerlingen en studenten kent een enorme populariteit. De eCampus, een online ETS-training, breekt echt records met een gemiddelde van 2.000 nieuwe deelnemers per maand.
 
Sinds de start van KNX in 1990 staat het protocol bekend om zijn absolute behoud van compatibiliteit van alle producten, het restrictieve certificatieproces en de consistente, fabrikantonafhankelijke softwaretool. Deze kwaliteiten weerspiegelen hun voordelen in de KNX-verkoop door de aangesloten fabrikanten. In de relevante markten steeg de verkoop in sommige gevallen met meer dan 60% in vergelijking tot het voorgaande jaar. Dit is een duidelijk bewijs dat standaardisatie in toenemende mate een belangrijke rol speelt in de beslissingen van investeerders. Doordat KNX de internationale (ISO/IEC), de Europese (CEN, CENELEC), de Noord-Amerikaanse (ANSI, ASHRAE), de Chinese (GB/T 20965) en sinds 2018 ook de nationale norm in Australië en Nieuw-Zeeland is, maakt dat veel investeerders wereldwijd hierop hun beslissing baseren.
 
De zojuist genoemde feiten en cijfers worden bevestigd door de resultaten van een pan-Europese enquête door BSRIA. Deze laat zien dat KNX het populairste protocol is in de meeste Europese markten. De standaard draagt bij aan een technische standaardisatie in de gebouwde omgeving. BSRIA schat dat het aandeel KNX-gebaseerde oplossingen gemiddeld 50% bedraagt. Dit weerspiegelt het groeiende belang van KNX in Europa. Zelfs in het Verenigd Koninkrijk, waar de markt wordt gedomineerd door fabrikantspecifieke oplossingen in vergelijking met continentaal Europa, stijgt het marktaandeel van KNX al tot 27%.
 
Toekomstige ontwikkelingen
Na de positieve ontwikkelingen in 2018, is KNX voorbereid om de successen in 2019 voort te zetten. Belangrijke onderdelen hierin zijn de veilige transmissie via KNX Secure, de eenvoudige inbedrijfstelling met ETS Inside en de sterke uitbreiding van de KNX draadloos (KNX RF) productenportefeuille. Als standaard van de toekomst heeft KNX ook nieuwe verwachtingen van ontwikkelingen op het gebied van energiebeheer. KNX IoT combineert sectoren zoals transport, elektriciteit, hernieuwbare energie, energieopslag en warmtelevering als onderdeel van de sectorale interconnecties, en biedt een holistische benadering om de energie-efficiëntie in de smart city te verhogen.

Plaats op:
Datum: 6 februari 2019
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: KNX Nederland
Gerelateerde artikelen  
29-06-2009 Nieuws Mondiale CO2-emissies: jaarlijkse stijging gehalveerd in 2008
14-04-2017 Nieuws SOLARWATT groeit tegen marktbeweging in
20-11-2012 Nieuws Red Hat lanceert virtuele training voor de Europese markt
15-11-2017 Achtergrondartikelen Boon Edam wint terrein op Amerikaanse markt voor toegangsbeveiliging
21-03-2013 Nieuws Anticimex koopt in twaalf landen de activiteiten van
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,7 seconden.