Nieuws  
 

Eurest heeft duurzamere gerechten ontwikkeld. De nieuwe recepten zijn gezonder, verlagen zowel voedselverspilling als vleesconsumptie en hebben een kleinere impact op het milieu. Dat is aangetoond in vier wetenschappelijke onderzoeken, bij negen horecagelegenheden, door Wageningen Economic Research, het Louis Bolk Instituut en adviesbureau Greendish.

Restaurantbezoekers eten tot 113 % meer groenten en tot 13 % minder vlees of vis als dit door de horecaondernemer slim, aantrekkelijk en kwalitatief goed wordt aangeboden. De waardering van de gast blijft hierbij gelijk of stijgt.

“Wij hebben 36 recepturen van diverse belegde broodjes gezonder en duurzamer gemaakt, met behoud van de gasttevredenheid “ – Peter Oskam, Operationeel Directeur Eurest.

Implementatie van onderzoek: minder milieu impact De nieuwe doorgevoerde recepten hebben een grote potentiele stijging van de groenteconsumptie en daling van de vleesconsumptie van de gast. Deze stijging komt op jaarbasis neer op 54.000 kg meer groente en 16.000 kg minder vlees of vis. Dit staat gelijk aan een besparing van in totaal 71.000.000 liter water en 66.000 kg CO2 productie. Dat zijn 7 rondjes om de wereld met de auto en 3.555 douchebeurten.

Food Value Impact
De onderzoeken zijn in 2017 en 2018 onafhankelijk uitgevoerd door Wageningen Economic Research, het Louis Bolk Instituut en Greendish. Het maakt deel uit van een publiek-private samenwerking (Food Value Impact)

Plaats op:
Datum: 4 januari 2019
Bron: Eurest
Gerelateerde artikelen  
21-02-2017 Nieuws Eurest nieuwe cateraar voor Fokker
20-07-2018 Nieuws Koppert Cress eerste food CO2-neutrale bedrijfsrestaurant van Nederland
24-07-2018 Nieuws Sodexo lanceert Origo in Nederland
05-07-2016 Nieuws Eurest introduceert groente seizoenburgers van &samhoud food
03-11-2010 Nieuws Liefde voor lekker eten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.