Nieuws  
 

In directe reactie op het faillissement van geldtransporteur SecurCash is het Meldpunt Cashafhandeling opgericht om de duizenden ondernemers in nood zo goed mogelijk te helpen bij het veilig ophalen en wegbrengen van hun contante geld.
 
Bij het nationale Meldpunt Cashafhandeling (www.meldpunt-cashafhandeling.nl) kunnen winkeliers maar ook grootwinkelbedrijven terecht die door het omvallen van SecurCash in de problemen denken te komen. Het meldpunt heeft voor de winkeliers een speciaal telefoonnummer geopend: 085-4884077.

Het meldpunt is een initiatief van RCCS Waardetransport in Waddinxveen, door De Nederlandsche Bank (DNB) aangezocht als een van de twee partijen die begin februari aanstaande de duizenden geldtransporten van SecurCash gaan overnemen.

“Wij willen alles doen om de gevolgen van dit faillissement voor retailers en consumenten zo veel mogelijk te beperken door de waardetransporten ook vanaf begin februari overeind te houden”, aldus George Rietbergen, CEO van RCCS. “We kunnen ons goed voorstellen dat het faillissement veel onzekerheid en vragen oplevert voor de Nederlandse winkeliers. Om die reden hebben we het centrale Meldpunt Cashafhandeling ingesteld om vragen te beantwoorden en de straks wegvallende transporten van SecurCash zo goed mogelijk te kunnen opvangen.”
 
Landelijk dekkend netwerk
RCCS Waardetransport heeft een landelijk dekkend netwerk voor het veilig ophalen en wegbrengen van contant geld. Daarnaast levert RCCS de SmartSafe, een volledig gesloten systeem waarbij contant geld na deponering in de kluis vrijwel direct op de bankrekening van de winkelier wordt gestort. Het geld in de SmartSafe is daarna het risico van de waardetransporteur die de kluis zo heeft beveiligd dat een overvaller er niets mee kan.
 
RCCS Waardetransport zal in overleg treden met de curator van SecurCash voor de overname van onder andere geldauto’s. Op deze manier kan RCCS deze maand opschalen om zo veel mogelijk transporten te kunnen overnemen nadat het failliete SecurCash per begin februari aanstaande zijn werkzaamheden zal staken.

Plaats op:
Datum: 2 januari 2019
Gerelateerde artikelen  
11-03-2011 Nieuws MKB'er voelt zich niet veilig bij storten contant geld
24-02-2009 Nieuws Geldtransporteur krijgt ontheffing venstertijden
20-12-2008 Nieuws BNA start meldpunt aanbestedingen
27-05-2010 Nieuws Beveiligd geldtransport ook betaalbaar voor MKB
31-08-2010 Nieuws Tariefsverhoging geld afstorten
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,78 seconden.