Nieuws  
 

Begin dit jaar stuurde ABN AMRO, ondersteund door Smaackmakers, een oproep aan cateraars en producenten waarbij ze aangaf samenwerkingspartners te zoeken voor een pilot met een ‘radicaal duurzaam & circulair cateringconcept’ voor het vernieuwde kantoor in Amersfoort. Voor Albron een geweldige uitdaging rond thema’s die er toe doen en een uitgelezen kans om de lessen die ze dagelijks leert in haar circulaire horecaconcept The Green House, dat in april 2018 opende in Utrecht, toe te passen in de wereld van bedrijfscatering.  

Albron heeft deze vraag, in nauwe samenwerking met ABN AMRO en Smaackmakers -versnellers van verduurzaming van catering- vertaald naar het concept Greenfields. Een dynamisch, innovatief cateringconcept met een positieve ecologische én sociale impact over de volledige keten. Met minimaal beslag op de planeet en maximale bijdrage aan productieve en geïnspireerde medewerkers.

Greenfields is plantbased, wat inhoudt dat groente en fruit in het assortiment de hoofdrol spelen en dat er in het restaurant dus geen vlees en vis wordt aangeboden. Medewerkers van ABN AMRO kunnen iedere dag voor een vast bedrag van € 3,35 een keuze maken uit het assortiment met salades, soepen, in de steenoven gebakken brood, humus, tapenades, warme gerechten, yoghurt, smoothies en limonades. Alle gerechten zijn vers en huisgemaakt en er wordt zoveel mogelijk gekookt met onbewerkte seizoensproducten met hoge voedingswaarden. Er worden nagenoeg geen disposables gebruikt en het assortiment is PET-free. Verder is binnen het concept plek voor mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt. De keuken is energiezuinig en er is veel aandacht voor het terugdringen van voedselverspilling en het reduceren van transportbewegingen.


Plaats op:
Datum: 3 december 2018
Categorie: Catering
Bron: Albron
Gerelateerde artikelen  
20-07-2018 Nieuws Werknemers willen quinoa, tabouleh en falafel in bedrijfsrestaurant
30-10-2013 Nieuws Albron duurzaamste cateraar 2013
08-09-2016 Nieuws Innovaties op het gebied van verduurzaming van gebouwen
11-06-2013 Nieuws ‘Onze Keuken’ is een aanwinst voor de gasten
12-02-2013 Nieuws Echt slaat aan
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,64 seconden.