Nieuws  
 

Op 10 oktober vindt de tiende editie plaats van de Dag van de Duurzaamheid, een initiatief van Stiching Urgenda om Nederland bewust te maken van duurzame initiatieven. HEYDAY Facility Management roept organisaties op om deze dag de handen uit de mouwen te steken: “Het is tijd dat we in actie komen”, aldus Erik van der Eik, directeur Business Development & Innovatie bij HEYDAY Facility Management. “Steeds meer mensen vieren Dierendag als ‘Eet geen dierendag’; die actiegerichtheid kunnen we ook goed gebruiken als het gaat om het klimaat. Daarom roepen we bedrijven op 10 oktober om te dopen tot Doe maar Duurzaam-dag.”

Met deze oproep wil HEYDAY het bewustzijn en de actiegerichtheid van het Nederlandse bedrijfsleven vergroten. “Wat we merken, is dat de wet- en regelgeving op het gebied van duurzaamheid zo wisselvallig is, dat het voor veel bedrijven moeilijk is om eraan te voldoen”, vertelt Erik van der Eik. “Daardoor wordt er te veel gepraat en te weinig actie ondernomen. Het is belangrijk dat hier verandering in komt. Op deze ‘Doe maar Duurzaam-dag’ hoopt HEYDAY dat iedereen op zijn of haar werkplek bewust met de meest simpele vorm van duurzaamheid aan de slag gaat. Want we maken pas echt het verschil als we duurzaam gaan handelen in een kantoorpand. Een aantal tips die in elke organisatie eenvoudig zijn toe te passen in het kader van de Doe maar Duurzaam-dag:

  • Ga de uitdaging aan en neem de hele dag de trap in plaats van de lift.
  • Spreek met jezelf af dat je vandaag echt maar één koffiebekertje gebruikt.
  • Sluit de adaptor van je laptop pas aan wanneer je een seintje krijgt dat dat noodzakelijk is.
  • Start een Energy Battle met je collega’s en ga de strijd aan welke afdeling het minste energie verbruikt. Introduceer elke maand een autoloze werkdag, waardoor je medewerkers laat nadenken over duurzame alternatieven en loof een prijs uit voor de meest originele oplossingen.
  • Neem ook het wagenpark onder de loep. Wordt er gebruik gemaakt van duurzame transportmiddelen zoals auto’s met label A of B, carpoolauto’s, het OV of de fiets?
  • Voer een schakelronde in. In veel panden wordt er al een ronde gelopen door een beveiliger. Maar ook werknemers die tot laat werken kunnen controleren of alle lampen uit zijn, dat doe je thuis immers ook.
  • Zoek uit wat voor energielabel het pand heeft waarin jij werkt. Bezoek bijvoorbeeld de website VastgoedVerduurzamer.nl om te kijken hoe duurzaam het pand is waarin jij werkt.

HEYDAY helpt klanten die aan wettelijke eisen moeten voldoen, kosten willen besparen of een duurzame koploper willen zijn. HEYDAY lanceert op deze duurzame dag een nieuw platform op haar website VastgoedVerduurzamer.nl. Waar de website voorheen gericht was op het achterhalen van het energielabel van een kantoorpand, is het nieuwe platform ingericht als one-stop-shop met een uiteenlopend aanbod aan services om energieverbruik te verminderen.


Plaats op:
Datum: 10 oktober 2018
Bron: HEYDAY Facility Management BV
Gerelateerde artikelen  
19-04-2018 Nieuws HEYDAY ontwikkelt website voor verduurzamen van panden
13-12-2017 Nieuws AAFM Facility Management groeit verder als HEYDAY
24-07-2018 Nieuws Drie manieren waarop facility management kan bijdragen aan klimaatdoelstellingen …
04-07-2018 Nieuws HEYDAY Facility Managment neemt TROTS over
02-07-2018 Nieuws HEYDAY coƶrdineert facilitaire dienstverlening SABIC
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ļæ½ 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,75 seconden.