Nieuws  
 

Met het openzetten van de digitale vragenlijst is de eerste stap gezet naar de publicatie van het FM Marktonderzoek 2019. Het FM Marktonderzoek is het in en buiten de facilitaire sector zeer gewaardeerde periodieke onderzoek dat organisatieadviesbureau Twynstra Gudde in opdracht van FMN, de beroepsvereniging voor het facilitaire domein, uitvoert. FMN en Twynstra Gudde roepen facility managers en anderen die direct of indirect bij het facilitaire werkveld betrokken zijn op om uiterlijk 16 november 2018 de vragenlijst in te vullen. Onder de respondenten verloot FMN een gratis toegangskaart voor “World Workplace Europe meets Facility for Future”, dat van 20 tot en met 22 maart 2019 plaats vindt in Amsterdam. Daar zullen ook de onderzoeksresultaten gepubliceerd worden.

Het FM Marktonderzoek geeft het werkveld inzicht in de omvang van de Nederlandse facility management en brengt daarnaast ook de relevante trends en ontwikkelingen in beeld. De tweejaarlijkse publicatie is daarmee een must voor iedereen die met het facilitaire werkveld in aanraking komt. Het FM Marktonderzoek 2019 beweegt ook zelf nadrukkelijk mee met alle nieuwe ontwikkelingen, waardoor deze samen met nieuwe thema’s zowel in de opzet, inhoud en vormgeving van het onderzoek een duidelijke plek vinden.

Meedoen belangrijk voor actueel inzicht in de facilitaire markt
FMN-voorzitter Natalie Hofman roept het facilitaire werkveld en in het bijzonder de leden van FMN, die vandaag een uitnodiging hebben gehad, op de enquête in te vullen: “Het invullen van de vragenlijst kost je maximaal 10 minuten maar is van groot belang voor een adequaat en actueel overzicht van de stand van zaken op de facilitaire markt. Hoe meer respondenten, hoe waardevoller het onderzoek ook in de dagelijkse praktijk van de facility manager wordt." Respondenten die de volledige vragenlijst invullen, dingen mee naar een gratis meerdaagse toegangskaart voor “World Workplace Europe meets Facility for Future”. Alle respondenten ontvangen daarnaast een samenvatting van de onderzoeksresultaten.

FM Marktonderzoek 2017
Het laatste FM Marktonderzoek werd in 2017 gepubliceerd. Dit onderzoek becijferde de omvang van de Nederlandse facilitaire markt exclusief vastgoed op ca. 5% van het bruto nationaal product; inclusief vastgoed bedroeg de omvang zelfs zo’n 10%. Uit het marktonderzoek bleek dat in 2017 de inzet van technologie de belangrijkste trend is en dat men verwacht dat die trend doorzet. Na technologie volgde een ‘wend- en weerbare organisatie’ als belangrijke trend. Opvallend was dat kostenmanagement in 2017 voor het eerst sinds 5 jaar niet meer de belangrijkste facilitaire trend was. Het FM Marktonderzoek 2017 is via de website van FMN nog te bestellen.


Plaats op:
Datum: 9 oktober 2018
Bron: FMN
Gerelateerde artikelen  
15-11-2012 Nieuws De crisis zet door en de facilitaire markt blijft krimpen
17-05-2017 Nieuws Erken de impact van facility management door betere officiële statistieken
26-01-2009 Nieuws Inzicht in de Facility Markt
01-04-2009 Nieuws De facilitaire Markt in Nederland – verschenen!
20-03-2019 Nieuws Duurzaamheid bepaalt de blik van facilitair managers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,69 seconden.