Nieuws  
 

In opdracht van het Rijksvastgoedbedrijf gaat Heijmans het huidige belastingkantoor aan Laan op Zuid 45 in Rotterdam herinrichten tot Rijkskantoor. Het wordt het eerste Rijkskantoor in Nederland waar naast een kantoor- en algemeen gebied, een ontvangstgebied met een Rijksbalie gerealiseerd wordt. De opdracht voor Heijmans bestaat zowel uit het ontwerp, realisatie als het onderhoud van het nieuwe kantoor. Het project heeft een contractwaarde van circa € 40 miljoen.

Laan op Zuid 45 voldoet na de herinrichting aan de nieuwe richtlijnen voor kantoorhuisvesting van de Rijksoverheid. Dit betekent onder andere dat het gebouw geschikt moet zijn om meerdere organisaties te huisvesten en er flexibel gewerkt kan worden. De Belastingdienst, Douane, Rijkswaterstaat, Dienst Uitvoering Onderwijs, Immigratie- en Naturalisatiedienst en de Raad voor de Kinderbescherming worden in het kantoor gehuisvest. Het bruto vloeroppervlak van het gebouw inclusief parkeerkelder bedraagt circa 54.000 m2.

De werkzaamheden starten in juni 2018 en worden in vier fases uitgevoerd zodat het overgrote deel van het pand in gebruik blijft. Vanaf de start van de herinrichting tot aan de oplevering medio 2020 is Heijmans ook verantwoordelijk voor het onderhoud van het pand. Na de oplevering start het onderhoudscontract van anderhalf jaar. Het contract kan drie keer met een jaar verlengd worden.

Plaats op:
Datum: 16 mei 2018
Bron: Heijmans
Gerelateerde artikelen  
30-06-2016 Nieuws Consortium met Heijmans ontvangt voorlopige gunning project A27/A1
15-04-2016 Nieuws Consortium met Heijmans ontvangt voorlopige gunning rechtbank Amsterdam
28-03-2011 Nieuws Bouwkundige en installatietechnische werken voor Wageningen Universiteit
22-12-2010 Nieuws Heijmans krijgt groot deel Asset Management Schiphol
11-09-2018 Nieuws Heijmans voorkeurskandidaat main contract Schiphol
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 2 seconden.