Nieuws  
 

BYD in aanwezigheid van minister-president Mark Rutte benoemd tot een van de belangrijkste Chinese investeerders in Nederland

BYD is uitgeroepen tot een van de vijf belangrijkste Chinese investeerders (uit Zuid-China) in Nederland. BYD nam de titel in Guangzhou, China, in ontvangst tijdens het Chinees-Nederlands handelsdiner op uitnodiging van minister-president Mark Rutte. De award werd uitgereikt ter gelegenheid van het veertigjarig jubileum van de Netherlands Foreign Investment Agency (NFIA). Het handelsdiner is onderdeel van de Nederlandse handelsmissie naar China van 8 tot 13 april, geleid door de minister-president.

Jeroen Nijland, commissaris van de NFIA, overhandigde de award aan Isbrand Ho, managing director van BYD Europe. Onder de aanwezigen waren een brede kabinetsdelegatie, de ambassadeur voor Nederland in China Ed Kronenburg en ongeveer 500 deelnemers van bedrijven en kennisinstellingen. Van de in totaal vijf awards die werden uitgereikt door de NFIA is BYD het enige automotive bedrijf.

BYD, opgericht in 1995, vestigde haar Europese hoofdkantoor in december 1998 in Rotterdam. BYD koos destijds voor Nederland en in het bijzonder Rotterdam vanwege de aanwezigheid van een van de grootste havens ter wereld. Bovendien werd BYD warm onthaald door Rotterdam Partners en de NFIA, die BYD introduceerden aan de markt en vele deuren hebben geopend.

Begonnen als een batterijfabrikant met slechts een paar werknemers, is BYD nu twintig jaar later in Europa uitgegroeid tot een snelgroeiend bedrijf met meer dan zestig werknemers, gespecialiseerd in zonne-energie, energieopslag en elektrische voertuigen. Naast de succesvolle samenwerking met de Britse bussenfabrikant ADL heeft BYD nu twee busproductiefaciliteiten in Hongarije en Frankrijk. In Breda breidde BYD vorig jaar haar Europese tak uit met een centraal magazijn voor onderdelen.

Plaats op:
Datum: 12 april 2018
Bron: BYD
Gerelateerde artikelen  
06-10-2010 Nieuws Intergen opent nieuwe elektriciteitscentrale in Nederland
27-09-2010 Nieuws Web Power neemt het Chinese Mailbus over
06-12-2012 Nieuws Invoer vanuit China: van T-shirt naar tablet-pc
07-07-2016 Nieuws Fleetmanagementspecialist ABAX breidt uit naar Chinese markt
26-02-2013 Nieuws China een van de grootste stikstofvervuilers in de wereld
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,48 seconden.