Nieuws  
 

De Renault ZOE, Tesla Model S en de Mitsubishi Outlander PHEV voeren de lijst aan van meest populaire elektrische en hybride auto’s van Europa. In Nederland blijft de Mitsubishi Outlander PHEV de onbetwiste koploper: zo’n 18% van de duurzame rijders heeft een exemplaar voor de deur staan. Dat blijkt uit onderzoek van NewMotion, Europa’s grootste aanbieder van slimme laadoplossingen voor elektrische voertuigen.

Voor een derde van de Europese respondenten van het omvangrijke NewMotion onderzoek geldt dat zij enkel een elektrische of hybride auto hebben. Meer dan de helft rijdt daarnaast ook nog een auto op fossiele brandstof. In ons land is dat ruim 60%.Nederland gaat voor duurzaam
De overweging om elektrisch of hybride te rijden verschilt sterk per land. Zo vormen in Nederland milieuoverwegingen de belangrijkste reden om duurzamer te gaan rijden. Voor Duitsers zijn dat primair rijplezier en uitstraling en pas daarna het milieu. Sytse Zuidema, CEO van NewMotion: “De Europese top 10 van populaire elektrische en hybride auto’s laat zien dat steeds meer autofabrikanten de duurzame, bewuste rijder voorzien van fraaie, innovatieve modellen. Overigens is de verkoop van volledig elektrische auto’s in het eerste kwartaal van 2018 verdubbeld in Nederland. Een duidelijk signaal dat écht duurzaam rijden ook hier aan een niet te stuiten opmars bezig is.”

Plaats op:
Datum: 11 april 2018
Categorie: Markt en onderzoek, Mobiliteit
Bron: NewMotion
Gerelateerde artikelen  
28-04-2016 Nieuws Populairste elektrische auto is een plug-in hybride
11-11-2016 Nieuws Eén op de 75 kilometer wordt gereden met stekkerauto
24-01-2017 Nieuws Elektrische rijders besparen tot drie keer meer dan ze zelf inschatten
01-08-2018 Nieuws Leaseauto gaat vaak mee op vakantie, behalve een elektrische
21-07-2016 Nieuws Europese primeur van Allego in Haarlemmermeer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.