Nieuws  

De organisatie Facility MPS, gevestigd in Zoetermeer, is een samenwerkingsverband met partners vanuit de branche huisvesting.

In 2013 is de organisatie opgericht op initiatief van Ton Kouwets, directeur van Verhuismanager.com BV. Facility MPS richtte zich in het begin op verhuismanagement, ontwerp, building maintenance en bouwbegeleiding. Het afgelopen jaar is hard gewerkt aan een verandering als gevolg van de gewijzigde markt.

In eerste instantie werden projecten voornamelijk geïnitieerd vanuit het feit dat organisaties gaan verhuizen. Vervolgens werd vanuit de discipline ‘verhuismanagement’ een project opgestart met als doel alles dat direct / indirect een gevolg was van het besluit te gaan verhuizen te organiseren en te managen . Hierbij moet gedacht worden aan onderwerpen zoals ICT, communicatie, relatiematrixen, meubilair, catering, schoonmaak, beveiliging en ook de fysieke verhuizing.

Tegelijkertijd werden op de nieuwe locatie alles voorbereid, ontworpen. verbouwd, aangesloten, ingericht etc. Tot slot moest de inmiddels leeggekomen kantoorruimte worden opgeleverd aan de verhuurder cq. kopen. Verhuismanagement gebeurt nog steeds. Maar is niet meer per definitie de reden om voor onze klanten een project te mogen starten.

De markt is veranderd. Flexwerken heeft na de afgelopen crisisjaren een enorme proportie aangenomen. Bedrijven gaan voorlopig niet verhuizen maar ‘dikken in’. Maar de  voornaamste kentering in de markt komt door het feit dat organisaties er voor kiezen om in full service multi-tenant kantoorpanden te willen gaan huisvesten. Liefst voorzien van uitgebreide IoT faciliteiten. Echter is het aanbod van dergelijke moderne volledig voorziene kantoorpanden beperkt.

Facility MPS is meebewogen met de verandering. De voornaamste expertises binnen de organisatie zijn: Projectmanagent Huisvesting, Interieur ontwerp, Interieursigning, Projectinrichting en als laatst aangesloten, Vastgoedbeeld. Met deze expertises is Facility MPS nu in staat om snel, transparant en flexibel in te kunnen spelen op specifieke (her)huisvestingsvraagstukken. Daar waar alleen verhuizen het beginpunt was om een project te kunnen uitvoeren is nu het begeleiden en ontzorgen van de vastgoedeigenaren om hun bezitting op een nieuwe en moderne wijze te kunnen aanpassen en te laten exploiteren het doel. Een klein daadkrachtig team van Facility MPS, waarin ook een architect heeft plaatsgenomen, begeleidt de vastgoedeigenaar vanaf eerste gesprek tot en met de realisatie van het gewijzigde vastgoed. Op deze wijze kunnen eigenaren van kantoren en bedrijfsruimtes ook anticiperen op de gewijzigde vraag vanuit de markt.

Plaats op:
Datum: 12 maart 2018
Bron: Facility MPS B.V.
Gerelateerde artikelen  
25-04-2018 Achtergrondartikelen Invloed van de afgelopen crisisjaren op het Verhuismanagement
02-09-2013 Nieuws “Ervaring uit het verleden is garantie voor de toekomst”
14-05-2018 Achtergrondartikelen Verhuismanager anno nu doet niet aan verhuizen
08-10-2018 Achtergrondartikelen Verhuismanagement: Naast de logistiek is ook de mens van groot belang!
26-02-2010 Nieuws Na de makelaar begint het werk pas voor een organisatie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,66 seconden.