Nieuws  
 

Kleine ondernemers doen er goed aan om hun beveiligingscamera's rondom de feestdagen te inspecteren. Inbrekers en winkeldieven zijn namelijk extra actief tijdens kerst en rond de jaarwisseling. Veel bewakingscamera's zijn echter verouderd of werken niet goed. EZVIZ, een dochterbedrijf van Hikvision, zet de belangrijkste problemen op een rij.
 
In december worden traditiegetrouw de meeste inbraken en winkeldiefstallen gepleegd. Een beveiligingscamera helpt bij het snel signaleren - en op heterdaad betrappen - van dieven en inbrekers. Voorwaarde is wel dat de camera van voldoende kwaliteit is. In de praktijk is dat vaak niet het geval. Dit zijn de meest gemaakte fouten bij de aankoop en het gebruik van bewakingscamera's:
 
1. Beeldkwaliteit
Bijna de helft van de winkeliers maakt bewakingsbeelden waarop mensen niet te herkennen zijn, blijkt uit onderzoek van het ministerie van Veiligheid en Justitie. De beelden zetten ze soms ook nog op ouderwetse videobanden, met VHS-recorders. Ook dat komt de kwaliteit niet ten goede. Met een HD-camera en digitale opslag is de beeldkwaliteit hoger. Dit vergroot de kans dat de dader gepakt wordt.
 
2. Kijkhoek
Heeft u een camera die alleen een deel van de zaak filmt? Dan is deze makkelijk te omzeilen voor inbrekers en winkeldieven. Beter is het om een 360-gradencamera te gebruiken die horizontaal en verticaal kan draaien (pan- en tiltfunctie). Zo kunt u elk hoekje in de gaten houden. De politie raadt retailers aan om ook een camera op de buitenkant van hun winkel te richten.  

3. Innovatie
Nieuwe mogelijkheden blijven vaak onderbelicht. Een gemiste kans. Zo'n pan- en tiltfunctie werkt bijvoorbeeld uitstekend in combinatie met geluids- en bewegingsdetectie. Als een inbreker erin slaagt het alarmsysteem uit te schakelen, wordt hij binnen alsnog gespot én gevolgd. Tegenwoordig zijn er relatief goedkope bewakingscamera's waarmee realtime monitoring via een speciale app mogelijk is. Sommige apps geven de gebruiker bovendien een notificatie als de camera een indringer registreert.
 
4. Nachtzicht
Bij de aanschaf van een nieuwe camera wordt meestal niet gelet op de werking in het donker. Inbrekers slaan echter vooral nachts toe. Controleer daarom of uw camera ook met weinig licht duidelijke opnames maakt. Veel camera's beschikken over nachtzichtfunctionaliteit. Er zijn echter grote kwaliteitsverschillen. Een belangrijk aspect is de gewenste kijkafstand. Deze is afhankelijk van de grootte van de winkel, maar 10 meter nachtzicht is toch wel het minimum.
 
5. Cybersecurity
Gebruikers stellen vaak geen sterke wachtwoorden in voor IP-camera's. Daardoor is het relatief simpel om een slecht beveiligde camera uit te schakelen of opnames te wissen. Niet elke inbreker beschikt over de vereiste technische vaardigheden, maar ze kunnen daar wel iemand voor betalen. Verander dus altijd het wachtwoord en let bij de aankoop ook op security.    
Veel ondernemers bevinden zich in een spagaat. Ze willen hun zaak goed beveiligen, maar hebben beperkte financiële middelen. De beveiligingscamera's en -systemen van EZVIZ bieden uitgebreide functionaliteit tegen een betaalbare prijs. Zo kunt u met een gerust hart van de feestdagen genieten.

Plaats op:
Datum: 22 december 2017
Bron: EZVIZ
Gerelateerde artikelen  
25-10-2017 Nieuws EZVIZ introduceert alarmsystemen in Nederland
12-12-2018 Nieuws Draadloze bewakingscamera kit van D-Link
05-01-2017 Nieuws D-Link breidt zijn range betaalbare Wi-Fi beveiligingscamera’s uit
19-06-2009 Nieuws Camera's mogen ook verder kijken
25-07-2013 Nieuws Panasonic komt met eerste Full HD-beveiligingscamera
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,64 seconden.