Nieuws  
 

Unica is in de afgelopen jaren sterk gegroeid mede als gevolg van de groeiende vraag naar duurzamere en intelligentere gebouwen. Om de markt nog beter te kunnen bedienen zet Unica in op meer ruimte voor haar netwerk van bedrijven. Naast de 14 landelijke vestigingen heeft Unica al lange tijd de beschikking over bedrijven met veel specialistische kennis. Deze bedrijven hebben per vandaag gedeeltelijk een nieuwe naamgeving om beter te kunnen voldoen aan de vraag in de markt. Unica heeft zich in de afgelopen jaren ontwikkeld tot een toonaangevend geïntegreerd technisch dienstverlener en verwacht de komende jaren te groeien van ruim 2.200 naar minimaal 2.800 medewerkers met een omzetniveau van ca. € 500 miljoen.

Unica richt zich als technisch dienstverlener op hoogwaardige technologische oplossingen die gebouwen slim, comfortabel, veilig, gezond en duurzamer maken. Unica wil bijdragen aan de antwoorden van vraagstukken in de gebouwde omgeving als energiezuinigheid, de kwaliteit van de werk- en leefomgeving en de rol van ICT hierin. Hierbij past het ontwikkelen van nieuwe rollen en activiteiten die aansluiten bij de snel veranderende maatschappelijke behoeftes waarbij comfort, veiligheid, gezondheid en verduurzaming een belangrijke rol spelen.

Nieuwe naamgeving Unica bedrijven
Om beter aan te sluiten bij de vraag in de markt kiest Unica ervoor om per vandaag (deels) nieuwe namen te gebruiken voor haar gespecialiseerde bedrijven. De 14 landelijke vestigingen van Unica wijzigen niet. Unica bestaat vanaf vandaag uit de volgende 10 bedrijven:

  • Unica Building Projects (voorheen Unica Projecten)
  • Unica Building Services (voorheen Unica Technisch Beheer)
  • Unica Fire Safety (voorheen Unica Automatic Sprinkler)
  • Unica Security
  • Unica Building Automation (voorheen Unica Regeltechniek)
  • Regel Partners
  • Unica Energy Solutions (voorheen Unica Ecopower)
  • Unica ICT Solutions
  • Unica Industry Solutions (voorheen Unica Industrial Projects)
  • Unica Datacenters (voorheen Unica Fastcom)


Een aantal ondernemingen in het Unica-netwerk blijft onder eigen naam actief. Nsecure geeft als zelfstandig bedrijf mede invulling aan Unica Security, Hellemans Consultancy is een zelfstandig bedrijf binnen Unica Energy Solutions, Unica Schutte ICT geeft invulling aan Unica ICT Solutions en Pro-Fa Automation is een zelfstandig bedrijf binnen Unica Industry Solutions.

De doelstelling van de nieuwe naamgeving is om meer duidelijkheid te creëren over waar Unica voor staat en wat de toegevoegde waarde is die Unica kan bieden. Unica is met de wijziging in staat om nog beter innovatieve projecten uit te voeren en zichtbaar te zijn voor relevante partijen die nu nog niet aan Unica denken. Dit is van belang omdat samenwerking met partijen buiten de sector steeds belangrijker wordt. Daarnaast staat de acquisitie strategie de komende jaren in het teken van verbreding van de gespecialiseerde kennis binnen Unica.Plaats op:
Datum: 30 november 2017
Categorie: Duurzaam Ondernemen
Bron: Unica
Gerelateerde artikelen  
16-02-2016 Mensen Paul Ike benoemd tot directeur Unica Fastcom
04-06-2018 Nieuws Rijkswaterstaat kiest voor Unica
01-03-2016 Nieuws Unica neemt rol van warmteleverancier over van deltaWonen
12-12-2016 Nieuws Unica heeft primeur met certificaat Ontruimingsalarmbedrijf
22-08-2016 Nieuws Unica en TU/e tekenen contract op basis van ondernemend samenwerken
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,61 seconden.