Nieuws  
 

OnderhoudNL, ondernemersorganisatie voor specialistische onderhoudsbedrijven van vastgoed, heeft deze ochtend spoedoverleg gevoerd met Eurogrit BV inzake de aanwezigheid van asbest in straalgrit produkt Eurogrit. Vanwege de landelijke strekking van deze zaak, bundelt OnderhoudNL de belangen van de vele metaalconserverings- en onderhoudsbedrijven die straalwerkzaamheden uitvoeren. OnderhoudNL neemt deze zaak uiterst serieus vanwege potentiële gezondheidsrisico's en heeft actie ondernomen. Er is allereerst juridisch advies opgesteld om de aangesloten bedrijven te ondersteunen in hun positie als werkgever en opdrachtnemer.

Vanmorgen heeft OnderhoudNL producent Eurogrit BV op haar hoofdkantoor in Wadddinxveen ontvangen voor een spoedoverleg. Daarbij heeft OnderhoudNL aangedrongen op structurering en facilitering vanuit Eurogrit zelf om nadere analyses op lokaties uit te voeren ten behoeve van haar leden.

Ook heeft OnderhoudNL contact opgenomen met de Inspectie SZW (Arbeidsinspectie) in verband met de blootstellingsbeoordeling, want er is onduidelijkheid over de norm hiervoor. De Inspectie SZW heeft toegezegd vandaag nog met een standpunt en advies te komen over deze zaak.

Plaats op:
Datum: 10 oktober 2017
Categorie: Bouwkundige afwerking
Bron: OnderhoudNL
Gerelateerde artikelen  
06-05-2013 Nieuws Krachtige duurzaamheidsimpuls voor leden van OnderhoudNL
19-09-2016 Nieuws Koppeling met Milieudatabase voor duurzaam gebouwonderhoud
12-11-2012 Nieuws Norm voor eindcontrole na asbestverwijdering herzien
10-09-2008 Nieuws Nieuwe CAO in de thuiszorg
26-10-2011 Nieuws Bedrijven inspecteren zelf op gebruik van gevaarlijke stoffen
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,52 seconden.