Nieuws  
 

De millennials worden vaak ‘digital natives’ genoemd. Het gebeurt dan ook dikwijls dat zij botsen met traditionele werkplekken. Volgens onderzoek van Polycom onder meer dan 25.000 respondenten wereldwijd, hebben veel bedrijven moeite met de flexibele en connected manier van werken van jonge werknemers. Hierdoor voelt 66% van de millennials zich bezwaard en maken zij zich zorgen dat collega’s denken dat zij niet hard genoeg werken als zij niet op kantoor werken.

  • 66% van de millennials is bang dat collega’s denken dat zij niet hard genoeg werken wanneer zij niet op kantoor werken. Onder de Baby Boomers denkt 50% dit;
  • 72% van de respondenten houdt ervan om op verschillende locaties te werken, omdat zij dan meer controle hebben over hun werk-privé-balans;
  • 67% gelooft dat werken op verschillende locaties leidt tot verhoogde productiviteit en creativiteit;
  • 83% van de millennials gebruikt wekelijks videosamenwerkingstools om in contact te blijven met hun collega’s.

Het wordt steeds normaler om een bepaalde flexibiliteit te eisen en overal te willen werken. Dit komt omdat steeds meer jonge mensen zich afvragen of een traditionele manieren van werken wel bij hen past. Flexibel werken is al populair: 70% van de millennials doet dit vaak of soms, tegenover slechts 15% die dit nooit doet. Intussen is het kantoor niet meer per se dé plek waar je je werk doet, aangezien 67% van de millennials er voor kiest om buiten het kantoor te werken wanneer zij even productief willen zijn.

Voor de generatie die goed uit de voeten kan met Skype, FaceTime of Snapchat is video conferencing niets geks. Het is daarom niet verrassend dat het onderzoek aantoont dat 83% van de millennials elke week via video samenwerkt.

Millennials bewandelen steeds vaker een ander pad dan hun ouders, die ze vaak overwerkt hebben zien raken. Het onderzoek bevestigt dit, met 72% van de respondenten die graag vanaf allerlei plekken werkt om zo meer controle hebben over hun werk-privé-balans. Deze balans staat onder druk, omdat ook millennials aan kinderen beginnen (45% heeft al kinderen). Daardoor is tijd voor jezelf vrij maken nóg belangrijker. Millennials zijn ook vaker bereid om vanaf meerdere plekken te werken om tijd vrij te kunnen maken om creatief te kunnen zijn, te kunnen sporten of andere hobby’s te kunnen bedrijven.

Wat kunnen bedrijven doen om de jongere teamleden te ondersteunen? “Transparant zijn over regels en verwachtingen is heel belangrijk,” aldus Billie Hartless, Chief HR Officer van Polycom. “57% van de millennials wil dat HR hen heldere richtlijnen geeft over het beleid rondom flexibel werken. Veel onder hen (59%) wil ook dat hetzelfde beleid geldt voor iedereen binnen het bedrijf. Op deze manier heeft iedereen voordeel van flexibel werken.”

Bovenal is easy-to-use-technologie om in contact te blijven met collega’s het belangrijkste om millennials flexibel te laten werken. Het onderzoek toont aan dat 61% wenst dat hun werkgever hen uitrust met de juiste technologieën.

“Wanneer bedrijven flexibel werken ondersteunen, creëer je een win-winsituatie: betere productiviteit voor het bedrijf en gelukkigere millennial-werknemers,” zegt Hartless. “De vraag is: gaan bedrijven dit ondersteunen?”


Plaats op:
Datum: 11 oktober 2017
Categorie: Markt en onderzoek, Het Nieuwe Werken
Bron: Polycom
Gerelateerde artikelen  
04-08-2016 Nieuws Millennial dwingt werkgever nóg flexibeler te worden
13-06-2016 Nieuws Weinig organisaties leggen spelregels nieuwe werken vast in beleid
06-10-2015 Nieuws Generatie Z; de meest uitdagende, sociale n onzekere groep op de arbeidsmarkt …
07-09-2015 Achtergrondartikelen Samenwerking of botsing als generatie Z tot de arbeidsmarkt toetreedt?
15-06-2018 Nieuws Lawaai op werkvloer neemt toe volgens internationaal onderzoek
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,62 seconden.