Nieuws  
 

Heijmans gaat voor de gemeente Utrecht 125 woningen ontwikkelen en realiseren naast het kernwinkelgebied in Leidsche Rijn Centrum. Het gaat om stadswoningen en appartementen in een (semi-) gesloten bouwblok. Heijmans heeft de opdracht gegund gekregen op basis van de hoogwaardige kwaliteit en duurzaamheid van het plan. Het project heeft een totale omvang van ruim € 40 miljoen. De bouw start medio 2018 na de ontwikkelfase, de oplevering wordt circa twee jaar later verwacht.

Leidsche Rijn Centrum is als woonlocatie sterk in ontwikkeling. Het te ontwikkelen plan draagt hier door de kwaliteit van woningen en stedelijke allure aan bij. Het project is daarnaast zeer duurzaam (door een combinatie van maatregelen, waaronder PV-cellen op dak en gevel) met een Energie Prestatie Coëfficiënt van -0,3. Het project wordt ontwikkeld voor een brede doelgroep; van jonge gezinnen, senioren tot young urban professionals.

De woningen worden tegen het in aanbouw zijnde kernwinkelgebied van Leidsche Rijn Centrum gerealiseerd. Kenmerkend is het hoogteverschil van het gebied waar het ontwerp optimaal gebruik van maakt en waarbij het groen van de openbare tadstuin aansluit op de private binnentuinen van het project, en andersom.

Het karakteristieke ontwerp met oplopende terrassen die twee binnentuinen omarmen is tot stand gekomen met een ontwerpteam onder leiding van diederendirrix architecten, samen met Bedaux de Brouwer architecten en HilberinkBosch architecten. Landscape Interventions (LINT) is verantwoordelijk voor het ontwerp van de binnentuinen. Het stedenbouwkundig plan is van Jo Coenen Architects & Urbanists.

Plaats op:
Datum: 24 mei 2017
Bron: Heijmans
Gerelateerde artikelen  
27-08-2013 Nieuws Heijmans vormt consortium voor woningen Zuidpolder in Eemnes
11-06-2019 Nieuws Gemeente Rotterdam kiest voor Heijmans
07-06-2010 Nieuws McDonald's Voorburg
22-10-2013 Nieuws Heijmans sluit overeenkomsten voor derde deel Kanaleneiland Centrum
16-05-2018 Nieuws Heijmans krijgt opdracht herinrichting Laan op Zuid
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,57 seconden.