Nieuws  
 

Steelcase Education, de afdeling van werkomgevingsspecialist Steelcase die zich richt op de onderwijssector, brengt onder de naam ‘Verb’ een geïntegreerde lijn van meubilair uit voor in het klaslokaal, bestaande uit verstelbare tafels voor studenten, een leraren-unit en whiteboards. De Verb-lijn maakt een meer flexibel gebruik van het klaslokaal mogelijk. Dit komt de mobiliteit en betrokkenheid van leerlingen ten goede, wat op zijn beurt een gunstige uitwerking heeft op hun prestaties.

Uit onderzoek van Steelcase Education blijkt dat opleidingen steeds vaker gebruikmaken van nieuwe leermethoden, waarbij colleges en discussiegroepen veelvuldig worden afgewisseld met werken in projectteams en samenwerking in kleine groepjes. Waar eenzijdige kennisoverdracht door de leraar afneemt (47%), vinden er steeds meer klassendiscussies (72%) en leren in groepen (23%) plaats. Verb speelt op deze ontwikkeling in doordat het leraar en studenten in staat stelt gemakkelijk en snel te schakelen tussen concentratietaken en een opstelling die gericht is op samenwerking. Verb is ontwikkeld vanuit het idee dat ieder individu op zijn eigen manier leert en gebaseerd op de principes van Active Learning, een model dat inzichten op het gebied van pedagogiek, technologie en ruimte combineert, en faciliteert op deze manier verschillende vormen van leren.

In de praktijk blijkt dat de meeste klaslokalen nog niet geschikt zijn om de verschillende onderwijsvormen op een goede manier te ondersteunen. ‘Volgens de principes van Active Learning zou de nieuwe generatie klaslokalen een meer flexibele omgeving moeten zijn die op een natuurlijke manier aansluit bij de wijze waarop leerlingen en studenten tegenwoordig kennis opdoen’, zegt Sean Corcorran, General Manager bij Steelcase Education.

Plaats op:
Datum: 29 september 2015
Categorie: Kantoorinrichting en Werkplek
Bron: Steelcase
Gerelateerde artikelen  
19-09-2011 Nieuws Hogeschool van Amsterdam en Steelcase testen Het Nieuwe Studeren
31-05-2011 Nieuws Vakgilde's online community ontmoet elkaar face-to-face in nieuw pand
18-09-2012 Nieuws Steelcase ondersteunt samenwerking in kleine ruimtes
22-09-2015 Nieuws Steelcase zet in op het intelligente kantoor
07-03-2017 Nieuws Steelcase en Microsoft investeren in creativiteit op de werkvloer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,58 seconden.