Nieuws  
 

Op Wereldhandenwasdag 15 oktober, lanceert hygiënemerk Tork een nieuwe, speelse app, ‘EllaHandWas’ die ouders en kleuterschoolpersoneel helpt bij het opvoeden van kinderen over hoe, wanneer en waarom ze hun handen moeten wassen. Uit onderzoek van Tork blijkt dat bijna de helft van alle ouders niet weet welke procedures voor handhygiëne de kleuterschool van hun kinderen toepast. En dat ‘gewoon even de handen wassen’ heel efficiënt is om ziektes te voorkomen.
 
De nieuwe app is een interactieve en visuele ervaring, die spel en pedagogie combineert om kinderen van 2 tot 6 jaar te leren waarom, wanneer en hoe ze hun handen moeten wassen. ‘Ella HandWas’ werkt intuïtief en zonder geschreven tekst, zodat jonge kinderen de app gemakkelijk kunnen gebruiken. Hoofdrolspeelstertje Ella leert, samen met Dino en haar vriendjes, op een speelse manier hoe kinderen hun handen moeten wassen. De app is gecontroleerd door het Instituut voor de beheersing van besmettelijke ziekten (SMI) in Västra Götaland, Zweden, waarbij de feedback van de kinderen een belangrijk onderdeel van het ontwikkelingsproces was. De tabletapplicatie is vanaf vandaag 15 oktober gratis te downloaden via de App store en Google Play.
 
“Vroeg leren is de sleutel tot het aannemen van goede gewoonten”, vertelt Renee Remijnse, Marketing manager Benelux bij Tork. “Tork werkt al vele jaren met kleuterscholen en scholen om hygiëne tot een topprioriteit te maken. Met de introductie van dit inspirerende en speelse hulpmiddel voor kinderen willen we infecties tot een minimum beperken en het leven voor zowel ouders als kleuterleid(st)ers eenvoudiger maken.”
 
Helft ouders niet bekend met procedures handhygiëne op school

Een nieuw onderzoek onder ouders van kinderen tot zes jaar toont aan dat het zorgen voor zieke kinderen stress veroorzaakt in 62% van de Nederlandse gezinnen. Het onderzoek toont ook aan dat bijna een kwart van de ouders denkt dat hun aantal ziekteverlofdagen zou verminderen als de handhygiëne in de kleuterscholen beter zou zijn. Toch weet bijna de helft van alle ouders niet welke procedures voor handhygiëne de kleuterschool van hun kinderen toepast. Opvallend, want ouders hebben daarentegen wel hoge verwachtingen van de school met betrekking tot hygiëneopvoeding. Maar liefst 82% vindt het zeer belangrijk dat hun kinderen er goede hygiënische gewoonten aanleren. En bijna tweederde gelooft dat een speelse benadering kleuterleid(st)ers daarbij zou helpen.

Plaats op:
Datum: 18 oktober 2013
Categorie: Schoonmaak en Hygiene
Bron: Tork
Gerelateerde artikelen  
04-09-2018 Nieuws Slecht gesteld met hygiëne op Nederlandse scholen
13-11-2012 Nieuws Spitsuurstress aan kinderen niet besteed
12-10-2018 Nieuws Mensen voelen zich beter als anderen hun handen wassen
10-12-2008 Nieuws School onderzoekt schoonmaakwerk na ziekmelding kinderen
12-10-2017 Nieuws Één op de drie Nederlanders maakt smartphone bijna nooit schoon
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,61 seconden.