Nieuws  
 

Vijfentwintig winkels van iCentre openen donderdag 20 juni, als het aan de BAS Group ligt, alweer hun deuren. Nadat maandag 17 juni het faillissement van iCentre werd uitgesproken, maakt de grootste Apple Premium Reseller van Nederland dan een razendsnelle doorstart.

De BAS Group, eigenaar van o.a. MyCom en dixons, verstevigt hiermee haar positie in de consumentenelektronicamarkt en heeft een rotsvast vertrouwen in de doorstart. “De medewerkers met hun specifieke commerciële en technische kennis zijn enorm waardevol. Ook de sterke naam van iCentre, de bijbehorende expertise van Apple-producten en het Apple-ecosysteem zijn zeer welkome aanvullingen voor de BAS Group”, bevestigt CEO Steven Bakker. “Daarnaast zijn we heel blij dat we in deze tijd een belangrijk deel van de werkgelegenheid in retail kunnen behouden en de klanten van iCentre kunnen blijven bedienen.” Door de voorgenomen doorstart wordt verwacht dat uiteindelijk ruim 300 iCentre-medewerkers snel weer aan de slag kunnen. Alle medewerkers krijgen namelijk een gelijke kans om hun loopbaan bij de BAS Group voort te zetten.

De overname is een strategisch besluit waarbij de focus ligt op consolidatie en synergie. Doordat de backoffice van de BAS Group naadloos aansluit op de iCentre-activiteiten ontstaat nog meer schaalvoordeel. Hierdoor kunnen de iCentre-activiteiten, zonder toevoeging van kosten, overgenomen worden door de BAS Group.

Al met de overname van dixons eind 2011 bewees de BAS Group dat haar logistieke processen en automatisering goed op orde zijn. Tweehonderd winkels en meerdere webwinkels werden binnen no time nagenoeg vlekkeloos geïntegreerd. Het is volgens Bakker daarom geen probleem om ook de backoffice-functies van iCentre onder te brengen in Almere. Bakker: “Natuurlijk zal in de transitiefase niet alles 100% probleemloos verlopen, echter we zetten ons volledig in om de iCentre-klant van uitstekende service te blijven voorzien en eventuele zaken die fout gaan weer snel en goed op te lossen.”

Op dit moment is er, als gevolg van het faillissement, nauwelijks winkelvoorraad. BAS Group verwacht echter binnen enkele dagen de winkels weer goed gevuld te hebben.

 

Plaats op:
Datum: 19 juni 2013
Categorie: Materialen/Middelen, Aquisitie & Reorganisatie, ICT, Computer, Netwerk en Telefonie
Bron: BAS Group
Gerelateerde artikelen  
12-04-2013 Nieuws Dixons zet telecommarkt op scherp
22-06-2018 Nieuws Staples Solutions akkoord met verkoop winkels in Nederland
03-10-2017 Nieuws Overname Smink Transport door Koopman Logistics Group
15-07-2010 Nieuws Kantoorinrichter ASPA maakt doorstart met Ahrend
21-02-2013 Nieuws Geur zorgt voor 15% meer transacties
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,58 seconden.