Nieuws  
 

Op 1 februari 2013 opent de burgemeester van Utrecht, Aleid Wolfsen, de nieuwe Masterclass Bouwrecht aan de faculteit Recht, Economie, Bestuur en Organisatie van de Universiteit Utrecht (UU).  Initiatiefnemer van de Masterclass Bouwrecht is de voorzitter van de Raad van Arbitrage voor de bouw, Klaas Mollema. Met hulp van het netwerk van de Raad van Arbitrage en de diverse betrokken hoogleraren zijn elf organisaties aangesloten die het initiatief als partner willen ondersteunen. De partners zijn een mix van advocatenkantoren (groot en klein), bouwbedrijven, gemeente Utrecht, Raad van Arbitrage en Bouwend Nederland. De masterclass staat open voor studenten van zowel binnen als buiten de Universiteit Utrecht die ongeveer de helft van hun studiepunten hebben behaald  in een master die aansluit op bouwrecht, zoals privaat, notariaat, bestuursrecht en Europees recht.

In Nederland is nog geen vergelijkbaar intensief opleidingsprogramma voor studenten waarin alle aspecten van het bouwrecht gezamenlijk voor het voetlicht worden gebracht.  De sector geeft echter aan dat er wel veel behoefte is aan mensen die op het snijvlak van zo veel rechtsgebieden de weg kennen in het bouwrecht. De partners verwachten dat de deelnemers in de masterclass hun kansen op de arbeidsmarkt verbeteren als ze dit traject goed doorlopen.

De masterclass is een duaal traject: twaalf studenten volgen 28 dagen college en lopen twee keer acht weken stage bij twee van de partnerorganisaties. Op deze manier doen zij een combinatie van praktische en theoretische kennis op van het bouwrecht. Het programma omvat zowel bestuursrecht als privaatrecht en natuurlijk ook onderdelen van Europees recht (staatssteun, aanbesteding). De partnerorganisaties zijn cruciaal om de masterclass te kunnen bieden aan de studenten: ze leveren een financiële bijdrage om het programma te kunnen organiseren, ze bieden stageplaatsen en ze zetten praktijkdocenten in om de studenten casus voor te leggen uit hun eigen werk. Ook zullen ze een jurylid inzetten bij de afsluitende praktijksimulatie eind juni.

Voor de meeste partners wordt het de eerste keer dat ze meewerken aan een dergelijk programma. De studenten hebben zich na een intensieve wervings- en voorlichtingscampagne gemeld. Ze zijn eerst door de UU geselecteerd. Daarna hebben ze een sollicitatietraining gevolgd en zijn ze op gesprek gegaan bij de organisaties waar ze zijn geplaatst. De organisaties mochten op basis van het cv een voorkeur aangeven voor één of meerdere studenten.

Voor meer informatie over de masterclasses kijk op www.jpao.nl/masterclass.

 

Plaats op:
Datum: 31 januari 2013
Categorie: Opleidingen
Bron: Universiteit van Utrecht
Gerelateerde artikelen  
25-03-2013 Nieuws F-MEX & Ifmec Masterclasses 2013
15-02-2013 Nieuws Masterclass 2013: Demand Management
08-06-2015 Nieuws F-Mex Masterclass vakmanschap 2020
11-03-2011 Nieuws Extra Masterclass Multigeneration Workplace
19-12-2012 Nieuws Masterclass Over Het Nieuwe Werken
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2018 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 0,58 seconden.