Nieuws  
 

Mitros heeft gekozen voor een nieuwe storageoplossing, die de steeds sneller groeiende hoeveelheid data veilig op kan slaan. De door PQR voorgestelde NetApp-oplossing staat garant voor grootte, schaalbaarheid, back-up en herstel van data, maar ook voor de verdeling van bedrijfskritische data over twee locaties.  

Mitros is een woningcorporatie in de stedelijke regio Utrecht met 400 medewerkers. Bram Meijer, Teammanager ICT afdeling Services en Beheer van Mitros: “Wij creëren dagelijks zoveel gegevens over bewoners, huizen, contracten en contacten, dat een goede storageoplossing voor onze organisatie van levensbelang is. En niet alleen de opslag is belangrijk, we moeten ook zorgen voor een uitwijkmogelijkheid, voor back-ups en voor de mogelijkheid tot herstel van onze data, in geval van calamiteiten.”

PQR, een NetApp Star Partner, heeft een NetApp-oplossing aangeboden aan Mitros. De oplossing bestaat uit NetApp-systemen die het eenvoudig mogelijk maken om binnen enkele minuten extra opslagcapaciteit toe te voegen aan een bestaande omgeving, zonder herstart en zonder verlies van performance. De gekozen omgeving is stabiel en meer dan 99,99% beschikbaar. De NetApp-systemen kunnen probleemloos op de bestaande en toekomstige ICT-omgeving worden aangesloten. Daarnaast omvat de oplossing tools waarmee back-ups gemaakt kunnen worden van bijvoorbeeld Exchange, VMware, SQL en Oracle.  

De software van NetApp standaardiseert het beheer en houdt het daardoor eenvoudig. Back-up, replicatie en beveiliging maken deel uit van deze beheeromgeving. De storageoplossing verdeelt de dataopslag geografisch over twee locaties. Op de eerste locatie draait de productieomgeving op een centrale storageoplossing. Op de andere locatie staat een replica van de primaire storage en draait een test- en ontwikkelomgeving. Ook fungeert deze locatie als back-up- en uitwijklocatie.   

Het PQR-stappenplan vormt de basis van het project. Essentieel hierin is de PQR-projectaanpak, de ervaring met vergelijkbare projecten bij vergelijkbare organisaties en met de aangeboden hard- en software. “PQR heeft de implementatie in goede samenwerking met Mitros uitgevoerd. Het goede resultaat van het project is niet in het bijzonder terug te vinden in de geïmplementeerde hard- en software, maar is grotendeels te danken aan de getoonde kennis en ervaring van PQR ten aanzien van dergelijke projecten”, aldus Meijer. “De beheerders van Mitros zijn tijdens de implementatie door middel van workshops en training ‘on the job’ intensief bij het project betrokken. Hierdoor sluit de storageomgeving goed aan op onze specifieke eisen en wensen en  is tijdens de implementatie al veel kennis binnen onze eigen organisatie opgedaan.”

Plaats op:
Datum: 17 januari 2013
Categorie: Gebruikersverhalen, ICT, Computer, Netwerk en Telefonie
Bron: PQR
Gerelateerde artikelen  
06-05-2013 Nieuws Server based cache software voor bedrijfsapplicaties
14-08-2017 Nieuws Klaverblad Verzekeringen kiest voor DMP
06-06-2017 Nieuws NetApp zoekt oplossingen in een wereld gestuurd door data
05-11-2013 Nieuws ISS sluit 9-jarig contract Canopy voor cloud back-up
17-07-2013 Nieuws Bedrijven verliezen regelmatig vertrouwelijke informatie
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,67 seconden.