Nieuws  
 

Maandag 12 november 2012 om 11.00 uur opent Minister Schultz van Haegen de Week van Het Nieuwe Werken. Dit doet zij samen met Tjerk Wagenaar, directeur Natuur & Milieu en initiatiefnemer van de campagne Het Nieuwe Werken doe je zelf! Meteen daarna start het congres Tem de Tijd onder gastheerschap van Lodewijk de Waal, voorzitter van het Platform Slim Werken Slim Reizen en wordt een gelijknamig onderzoek over tijdstress gepresenteerd.

De Week van Het Nieuwe Werken loopt van 12 tot en met 16 november en wordt georganiseerd door een coalitie van bedrijven, vakbonden, overheid en Natuur & Milieu. Al vanaf vandaag attenderen radiospotjes, banners en advertenties werknemers en werkgevers op de campagne en wordt een gratis Nieuwe Werken krant verspreid via de stations. Op hetnieuwewerkendoejezelf.nl kunnen mensen hun eigen tijd temmen met de online Tijdmanager en krijgen ze tips voor een betere balans tussen werk en privé.

Werken, gezin, huishouden, hobby's, vrienden en gezond blijven. Veel mensen ervaren stress om al deze zaken te combineren. Een onderzoek van Motivaction, in opdracht van Natuur & Milieu, geeft antwoord op de vraag in hoeverre werkend Nederland tijdstress ervaart, of men dit als een (werk)probleem ziet en in hoeverre Het Nieuwe Werken een oplossing biedt. Het onderzoek wordt bij de start van de Week van Het Nieuwe Werken gepresenteerd.

Om te laten zien dat Het Nieuwe Werken in elke branche tot de mogelijkheden behoort, staat tijdens de Week van Het Nieuwe Werken een speciaal hoofdkwartier op vijf verschillende werkvloeren, waaronder een fabriekshal, een ziekenhuis en een kinderdagverblijf. Het hoofdkwartier is een flexibele werkplek, waar met goede koffie en wifi mensen elkaar kunnen ontmoeten en kennis kunnen maken met Het Nieuwe Werken op de werkvloer. Omdat geen werkvloer hetzelfde is, heeft het Hoofdkwartier een hele verrassende, flexibele inrichting. Het flexibel hoofdkwartier staat achtereenvolgens in Rotterdam,  Nijkerkerveen, Den Haag, Amsterdam en Amersfoort.

Experimenteer met Het Nieuwe Werken en ontdek de voordelen voor jou. Om mensen hierin aan te moedigen, is er een bruisend programma door het hele land: Open Huis bij ruim veertig  bedrijven, gratis masterclasses en workshops over bijvoorbeeld Het Nieuwe Werken in de bouw en over slim reizen, anders leiding geven, samenwerken in de cloud én een speedtraining Tem je tijdvreters.

Maandag staat in het teken van Tijd en hoe ook werknemers die aan een vaste werkplek gebonden zijn, zoals  verpleegkundigen en monteurs,  meer regie over hun tijd kunnen voeren. Ook zij willen zonder stress naar de crèche. Kinderopvang komt op dinsdag aan bod. Die dag presenteren Kinderopvang Nederland en Natuur & Milieu een onderzoek van TNS Nipo naar het perspectief van kinderen op thuiswerkende ouders en buitenschoolse opvang. Op woensdag zijn de nieuwe werkers in de zorg in beeld. De vakbonden en Natuur & Milieu presenteren een onderzoek van Nyfer over baten van Het Nieuwe Werken in de zorg, gevolgd door een zorgdebat in het Haga ziekenhuis in Den Haag met deelname van o.a. Andre Rouvoet (Zorgverzekeraars Nederland), Wilna Wind (NPCF), Corrie van de Brenk (Abvakabo FNV) en Eric de Macker (CNV Publieke Zaak).

Het Nieuwe Werken biedt voordelen voor werkgevers, werknemers en het milieu. Mensen worden er gelukkiger van omdat ze zelf hun tijd kunnen indelen. Door daarnaast te kiezen voor een andere dagindeling (vroeger of later naar het werk) en bewust te kiezen voor trein, auto of niet reizen, wordt veel tijd- en milieuwinst geboekt. Werkgevers zien de kosten voor kantoorruimte en reizen teruglopen en weten tevreden werknemers aan zich te binden.

‘Het Nieuwe Werken doe je zelf!' is een initiatief van Natuur & Milieu. Hoofdpartners zijn het Platform Slim Werken Slim Reizen, Kinderopvang Nederland en Nationale Postcode Loterij. Partners  zijn ABN AMRO, Centraal Beheer Achmea, Concorde, Het Nieuwe Rijden, Microsoft, Regus |NS station2station, TelewerkforumHNW en Veldhoen + Company.

Plaats op:
Datum: 1 november 2012
Categorie: Event aankondigingen, Het Nieuwe Werken
Bron: Stichting Natuur en Milieu
Gerelateerde artikelen  
04-10-2012 Nieuws Inschrijving Week van Het Nieuwe Werken geopend
22-03-2011 Nieuws Kabinet steunt bedrijfsleven in verminderen files
13-11-2012 Nieuws Spitsuurstress aan kinderen niet besteed
03-01-2011 Nieuws Bekendheid met Nieuwe Werken toegenomen van 13 naar 33%
14-11-2012 Nieuws Meer handen aan het bed door Het Nieuwe Werken in de zorg
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,84 seconden.