Nieuws  
 

De tariefsverhogingen die banken doorvoeren voor het afstorten van contant geld, hoeven ondernemers financieel gezien niet op te breken. Ook is het geen reden om contant geld te weren uit de winkel. Dat bepleit G4S Cash Solutions (www.g4s.nl), marktleider op het gebied van waardetransport en cash management. Door de inzet van laagdrempelig en op MKB gespecialiseerd waardetransport, kunnen ondernemers de groeiende kostenpost en het toenemende gevoel van onveiligheid tegengaan.

Uit een bericht van het Vakcentrum, koepelorganisatie van supermarktondernemers, eerder deze week blijkt dat de branche zich voor het blok gezet voelt door de tariefsverhoging voor het inleveren van sealbags bij banken. Een ontwikkeling die het zelf afstorten van contant geld onbetaalbaar maakt voor zelfstandige ondernemers, vooral binnen het Midden- en Kleinbedrijf. Bovendien lijkt deze ontwikkeling te sturen naar een cashvrije winkel- of werkvloer. Dit wordt mede versterkt door het toenemende gevoel van onveiligheid onder ondernemers.

Vooruitlopend op deze tendens onderzocht G4S enkele jaren geleden al de behoefte naar een laagdrempelige variant voor waardetransport speciaal voor het MKB. Zo bleek onder meer dat ondernemers het belang van waardetransport wel zagen, maar dit budgettechnisch vaak niet konden rechtvaardigen. In 2008 startte de organisatie daarom een pilot voor betaalbaar geldtransport in Zuidwest Nederland, gebaseerd op vier wensen vanuit het MKB: gemak, veiligheid, snelheid en een aantrekkelijk tarief. Vanwege het succes van de pilot rolde G4S deze laagdrempelige dienst, genaamd ‘Safe Express', drie maanden geleden landelijk uit.

Met Safe Express (www.safe-express.nl) verzorgt G4S het hele proces rondom afstorting van cash: van beveiligd vervoer tot aan het afstorten zelf. Maar dan tegen een gunstig en bovenal één vast tarief voor het hele proces. De kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking, met een maximum tot € 5000,-, blijven beperkt tot € 14,50 per keer. Juist deze laagdrempelige insteek maakt Safe Express tot de ideale oplossing voor ondernemers die contant geld op de winkelvloer willen behouden. Bovendien hoeven ondernemers niet meer zelf met hun omzet over straat om deze naar de bank te brengen. Dit komt ook de veiligheid ten goede. Voor slechts enkele euro's in de week hoeven ondernemers niet meer met geld over straat.

Sinds de landelijke uitrol ontdekten honderden ondernemers het gemak van deze veilige maar vooral betaalbare vorm van geldtransport. Inmiddels melden zich dagelijks tientallen geïnteresseerden, vooral vanuit het MKB. Askes: "Met Safe Express kunnen we ondernemers ontzorgen. Niet alleen uit veiligheidsoverwegingen, maar ook budgettechnisch".

G4S Cash Solutions heeft diverse brancheverenigingen inmiddels uitgenodigd om te onderzoeken welke mogelijkheden Safe Express biedt als branchebrede oplossing.

 

Plaats op:
Datum: 31 augustus 2010
Categorie: Markt en onderzoek
Gerelateerde artikelen  
11-03-2011 Nieuws MKB'er voelt zich niet veilig bij storten contant geld
27-05-2010 Nieuws Beveiligd geldtransport ook betaalbaar voor MKB
05-05-2011 Nieuws Contant geld nog veruit belangrijkste betaalmiddel
05-05-2011 Achtergrondartikelen Contant geld nog veruit belangrijkste betaalmiddel
02-01-2019 Nieuws Meldpunt Cashafhandeling voor gedupeerde winkeliers
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,66 seconden.