Nieuws  
 

Vanaf vandaag kunnen MKB'ers met een relatief beperkte weekomzet door heel Nederland gebruik maken van beveiligd waardetransport. Met haar nieuwe dienst Safe Express biedt G4S, marktleider op het gebied van waardetransport en beveiliging, kleine retailers de veiligheid, zekerheid en het gemak van waardetransport op maat. Het aanmelden van ophaallocaties en -data gebeurt online, het ophalen zelf in kleine, onopvallende voertuigen. Met deze landelijk dekkende oplossing springt de dienstverlener in op de grote vraag naar betaalbare veiligheid bij het midden- en kleinbedrijf, zo blijkt onder meer uit de pilot in Zuidwest Nederland.

G4S onderzocht onlangs de beleving van waardetransport bij zowel grote als kleine retailers. Zo blijkt het gevoel van onveiligheid onder veel MKB'ers te groeien en kampen zij met een toename van overvallen en fraude met cashgeld op de werkvloer. Tegelijkertijd ervaren veel kleine ondernemers waardetransport als een kostentechnisch onhaalbare optie. Ook vinden zij de voertuigen voor waardetransport te groot en opvallend en zijn zij bang ongewenste aandacht te trekken.

Op basis van deze uitkomsten introduceert G4S onder de naam Safe Express de nieuwe budget-variant van waardetransport. Ondernemers kunnen zich voor deze dienst snel en gemakkelijk online aanmelden. G4S komt het papiergeld dan tijdens winkeltijden afhalen in kleine, onopvallende voertuigen, telt de biljetten in de eigen telcentrale en stort het af op een vooraf opgegeven bankrekening. Een bijkomend voordeel is dat de omzet vanaf het eerste transportmoment, verzekerd is. De kosten voor het geldtransport inclusief geldverwerking, met een maximum tot € 5000,-, blijven beperkt tot € 14,50 per keer.

Afgaande op een eerste succesvolle pilot in Zuidwest Nederland verwacht G4S dat kleinere retailers de nieuwe dienst massaal zullen omarmen. G4S-directeur Gert Askes licht toe: "Wij zien onszelf als een solution provider en Safe Express doet precies dat: het neemt kleine ondernemers veel zorg uit handen. Voor een zeer redelijk en toegankelijk bedrag krijgen zij de beschikking over verzekerd geldtransport, en wordt hun omzet foutloos geteld en direct gestort op de bankrekening. Koppel dat aan een tot nu toe ongekend gemak van online inplannen van het ophaalmoment en duidelijk is dat dit een innovatieve dienst is met een grote toekomst."    

 

Plaats op:
Datum: 27 mei 2010
Categorie: Nieuw product of dienst
Gerelateerde artikelen  
31-08-2010 Nieuws Tariefsverhoging geld afstorten
11-03-2011 Nieuws MKB'er voelt zich niet veilig bij storten contant geld
02-01-2019 Nieuws Meldpunt Cashafhandeling voor gedupeerde winkeliers
16-03-2011 Nieuws G4S introduceert eerste elektrische waardetransportwagen
06-10-2009 Nieuws Heemskerk start campagne Veiligheid Kleine Bedrijven
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,82 seconden.