Nieuws  
 

Meer dan 1400 objecten zijn overgedragen aan Ontwikkelingsbedrijf
Al het vastgoed van de diensten Jeugd, Onderwijs en Samenleving (JOS) en Sport en Recreatie (SenR) is sinds deze maand in portefeuille van het Ontwikkelingsbedrijf Rotterdam (OBR). Hiermee is een belangrijke stap gezet in het samenbrengen van al het gemeentelijk vastgoed.

Met de overdracht van het vastgoed van JOS en SenR zijn meer dan 1400 objecten gemoeid. Denk hierbij aan alle gemeentelijke schoolgebouwen, sportaccommodaties, wijkgebouwen etc. Naast het vastgoedbezit gaat formeel ook 31 fte over naar het OBR. Deze collega’s hielden zich bezig met vastgoed-gerelateerd werk bij JOS en SenR. Dit gaan ze voortaan bij het Ontwikkelingsbedrijf doen.

Project Rotterdams Vastgoed
De komst van vastgoed van JOS en SenR is een belangrijk moment voor het Project Rotterdams Vastgoed. Met dit project wordt al het gemeentelijk vastgoed in fases ondergebracht bij het OBR. Hierdoor kunnen de gemeentelijke diensten zich nog beter richten op hun kernactiviteiten en kan efficiënter en klantgerichter gewerkt worden. Begin dit jaar is het vastgoed van de ROTEB overgedragen, vervolgens de parkeergarages van Stadstoezicht. Later volgen onder andere nog Gemeentewerken en de Bibliotheek. In 2009 moet al het gemeentelijk vastgoed ondergebracht zijn bij het OBR.

Grootste gemeentelijke vastgoedportefeuille
Door de hele stad heeft de gemeente Rotterdam kantoren, musea, kunstinstellingen, sportterreinen, sociale en recreatieve ruimten, scholen, huizen en grond in bezit. Met ongeveer 4000 objecten in portefeuille bezit Rotterdam de grootste gemeentelijke vastgoedportefeuille van Nederland.

Officieel moment
Formeel hebben JOS en SenR alle vastgoedobjecten, inclusief personeel en middelen, op 1 november overgedragen aan het Ontwikkelingsbedrijf. Woensdag 12 november werd deze overdracht bekrachtigd door de directeuren Bas den Hollander (SenR), Petra Verspui (JOS) en Henk Rotgans (OBR) met het ondertekenen van de overdrachtsdocumenten. Voorafgaand hieraan was een symposium met als thema gemeentelijk vastgoed.

Plaats op:
Datum: 20 november 2008
Gerelateerde artikelen  
08-04-2010 Nieuws Rotterdam werkt aan groene gebouwen
22-06-2012 Nieuws Driejarige overeenkomst rijksoverheid
28-01-2010 Nieuws Syntrus Achmea koopt Carnisse Veste
20-10-2010 Nieuws studenten van nu, onze toekomstige arbeidsmarkt
06-07-2017 Nieuws Gemeente Almere kiest voor software in de Cloud van Planon
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.