Nieuws  
 

De Rotterdamse woningcorporatie Havensteder zet sinds enige tijd drones in voor de onderhoudsinspectie van gevels, dakbedekking en kozijnen van zo'n 11.000 woningen. Havensteder is de eerste corporatie in Nederland die op een dergelijke schaal gebruik maakt van drone-technologie.
 

Digitale tweeling

Havensteder werkt samen met Aeroscan, een onderneming gespecialiseerd in het verzamelen van vastgoedinformatie door met camera's uitgeruste drones. Via die camera's wordt data ingewonnen - onder andere foto's - waarmee een reconstructie plaatsvindt van de werkelijke situatie. Zo kan van honderden foto's een 3D model gemaakt worden van een woonflat, waardoor vastgoed completer en effectiever kan worden geïnspecteerd. Het gebruik van speciale technieken - zoals Artificial Intelligence - maakt het mogelijk geautomatiseerd personen, bouwelementen en op termijn ook gebreken te herkennen. Inzet van drones zorgt er onder meer voor dat een inspecteur meer tijd heeft om te focussen op specialistische onderdelen.
 
Specifieke onderhoudsopdrachten

Urias Santos Bakker, manager Staf Onderhoud & Ontwikkeling van Havensteder: "De drones leveren waardevolle data op over de actuele conditie van ons vastgoed. Het is doorgaans tijdrovend om die data te verkrijgen en te analyseren. Met een drone kost een  onderhoudsinspectie aanzienlijk minder tijd dan bij persoonlijke inspectie. Ook kunnen de apparaten eenvoudig op minder toegankelijke plekken komen. Door een grotere nauwkeurigheid van verkregen data en de inzichten die dat oplevert kunnen wij meer specifieke onderhoudsopdrachten geven."
Havensteder zet drones in voor onderhoudsinspecties gebouwen

Plaats op:
Datum: 31 maart 2020
Gerelateerde artikelen  
19-04-2019 Video Ronik Engineering levert speciale drones
23-04-2019 Nieuws Eerste pilots met gebouwinspecties door drones veelbelovend
24-10-2018 Nieuws Nieuwe applicatie FaSA voorspelt onderhoud aan gebouwen
02-02-2018 Nieuws Normen voor statistische analyse van big data
14-12-2018 Nieuws Toekomstgerichte technologie├źn en hun impact
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
´┐Ż 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,57 seconden.