Nieuws  
 

Theben en PureDomotica hebben de handen inéén geslagen en een concept ontwikkeld waarbij energiemonitoring en SmartHome control is geïntegreerd. IRIS van PureDomotica en LUXORliving van Theben bieden de consument of eindgebruiker de oplossing in één gebruikersapp.
 
BENG (Bijna Energie Neutraal Gebouw) wordt vanaf 1 juli 2020 de energienorm voor nieuwe woningen. De energiebehoefte van de woning moet dan laag zijn en de energie moet duurzaam worden opgewekt. De energieprestatie van de hele woning komt hiermee dus onder de loep te liggen. Daarbij gaat het niet alleen om de bouwkundige aspecten, maar ook om de comfortinstallaties.

De bouwer moet zowel voor- als achteraf kunnen aantonen, dat de woning aan de minimale BENG-eisen voldoet. Bewoners hebben namelijk het recht om na een jaar de energieprestatie op te vragen. Bijvoorbeeld omdat het energieverbruik hoger is dan aanvankelijk werd aangegeven.
 Uit de SmartHome monitor 2019 van onderzoeksbureau GfK in samenwerking met de SmartHome Society is gebleken dat inmiddels 62% van de Nederlanders bekend zijn met SmartHome en heeft ruim twee derde van deze groep al een slim product in huis. Gemiddeld bezitten consumenten die bekend zijn met SmartHome vier smart apparaten.
Ook zijn er steeds meer aannemers en projectontwikkelaars die standaard een instapmodel SmartHome meenemen in hun ontwerp. De klant hoeft hiervoor dus niet te kiezen, maar het is dus als basis in de woning.

Door de toepassing van zowel IRIS (Intelligent, Rapportage, Integratie, Service) in combinatie met LUXORliving wordt dus beheer en monitoring werkelijkheid binnen één installatie. Beide spreken namelijk dezelfde taal.
Door dit concept ontvangt de eindgebruiker de mogelijkheid om gegevens helder en overzichtelijk te kunnen beoordelen, uiteraard AVG proof, alsmede de bediening van verlichting, zonwering en temperatuur. Zowel lokaal als op afstand.
 
PureDomotica en Theben werken al jaren intensief samen. Deze nauwe samenwerking heeft nu geresulteerd in het slimme, energiebesparende totaalconcept IRIS - LUXORliving. We leveren niet alleen de ingrediënten voor dit doordachte concept, maar adviseren en begeleiden ook vooraf en tijdens de uitvoering.
Samen ondersteunen we onze relaties door mee te denken in het proces.
Onze technische specialisten kunnen gezamenlijk aanschuiven bij een gesprek met de opdrachtgever en samen bijvoorbeeld de aannemer of projectontwikkelaar bezoeken. Ze zijn speciaal opgeleid om ieder project goed te kunnen opleveren.

Plaats op:
Datum: 9 oktober 2019
Gerelateerde artikelen  
28-01-2010 Nieuws Nieuwe energieprestatienorm allesomvattend
18-01-2013 Nieuws PlanetFit certificaat behaald met de ‘terugtrekkabel’
22-02-2019 Nieuws Gebouwen en woningen met KNX-systemen zijn prima te beveiligen
30-06-2010 Nieuws Makelaars gaan adviseren over energiebesparing
19-03-2010 Nieuws Energielabel duidelijker
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,62 seconden.