Nieuws  
 

Trias Politica Advies heeft een nieuw platform voor ondernemingen en tendermanagers die de overheid als klant willen: TenderXL. Initiatiefnemer en ondernemer Ireen Boon (oprichter Trias Politica Advies) vond het tijd voor een simpel en compleet overzicht van alle overheidsopdrachten. Immers, ieder jaar opnieuw koopt de overheid voor 73 miljard euro in bij het bedrijfsleven. Veel bedrijven haken echter af omdat ze opzien tegen aanbestedingsprocedures.

TenderXL maakt tenders nu inzichtelijk door een compleet overzicht te bieden van alle benodigde documenten, beleidsstukken en inkoopvoorwaarden. Daarnaast kan via TenderXL direct zaken worden gedaan met de overheid zónder aanbestedingen. TenderXL combineert hierbij waardevolle informatie over concurrenten met een overzicht van toekomstige aanbestedingen: overheidsopdrachten die nog moeten worden voorbereid en waar bedrijven dus nog invloed op hebben. Of waarbij zelfs kan worden voorkomen dat het een aanbesteding wordt. TenderXL plaatst daarnaast ondernemingen op de voorkeurslijsten van gemeentes en geeft een melding wanneer de concurrent een tender wint. Het platform is erop gericht om ondernemingen eerder, meer en beter te laten weten wat de overheid als klant wil.Ondernemer met hekel aan aanbestedingen
Ireen Boon is oprichter van public affairsbureau Trias Politica Advies en veelgevraagd spreker over de wisselwerking tussen overheid en bedrijfsleven in het algemeen en aanbestedingen in het bijzonder. Door haar werk als lobbyist bij MKB Nederland en achter de schermen bij het TV Programma ‘Breekijzer’ van Pieter Storms kent zij de structuur van de overheid en spreekt zij de taal van de ondernemer. Zij heeft de afgelopen 10 jaar ruim 800 ondernemers opgeleid hoe soepel zaken te doen met de overheid. Massaal moesten ze over een drempel van weerzin heen. Ireen Boon: “Ik heb er zelf ook een ontzettende hekel aan als mensen me vertellen wat ik moet doen, dus aanbesteden was lang niets voor mij. Ik heb er toen maar mijn vak van gemaakt om aanbestedingen te voorkomen of naar mijn hand te zetten. Inmiddels zie ik het als een sport: wie is de slimste?” Haar motto is dan ook ‘Voortaan lukt het wel, met TenderXL’.

‘Race tegen de klok niet nodig’
Het probleem is volgens haar telkens hetzelfde: “Bedrijven die willen verkopen aan de overheid, beginnen te laat en verliezen dus veel -kostbare- tijd. Dat komt doordat de bestaande platformen waar je overheidsopdrachten kunt vinden, vaak alleen de aankondiging publiceren. Dat is het moment waarop de stopwatch ingedrukt wordt en bedrijven in een race tegen de klok gaan proberen een winnende inschrijving te doen, vaak zonder goed te doorgronden wat de aanbestedende dienst nou eigenlijk wil. Bedrijven verliezen ongelofelijk veel tijd en energie door op die manier te werken want ze staan eigenlijk al met 1-0 achter als ze pas beginnen wanneer de opdracht op het internet verschijnt”, aldus Ireen Boon.

Invloed op aanbesteding
“De publicatie van een overheidsopdracht is niet het begin, maar juist het sluitstuk van een fase die daaraan voorafgaat. Een fase waarin de overheid zich beraadt op wat ze wil. Een fase waarin veel informatie openbaar wordt gemaakt over de context waarin opdrachten ontstaan. Om die reden staat er op TenderXL veel informatie over deze fase waarin je nog mag praten met de overheid en je dus nog invloed kunt hebben op de eisen en de wensen. Waarin je belangrijke terminologie leert die de overheid gebruikt en waarmee je je tenderteksten beter laat scoren. TenderXL brengt ondernemers het hele spectrum, in plaats van alleen de opdrachten die als aanbesteding worden aangekondigd”, aldus Ireen Boon.

Plaats op:
Datum: 9 oktober 2019
Bron: Trias Politica Advies
Gerelateerde artikelen  
28-06-2010 Nieuws Minder lasten en heldere regels bij aanbesteden
10-12-2010 Nieuws Wijzigingen in wetsvoorstel Aanbestedingswet?
22-02-2013 Achtergrondartikelen Problemen voor verkopers bij aanbestedingen en tenders
01-10-2009 Nieuws MVO-beleid bij ondernemers nog ondergeschoven kindje
02-06-2010 Nieuws Steeds meer opdrachten Europees aanbesteed
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,69 seconden.