Nieuws  
 

Mimecast heeft het Mimecast Threat Center opgezet. Experts van de securityspecialist houden hier continu het dreigingsbeeld in de gaten. Ook voorzien ze organisaties van relevante en praktische informatie, zodat ze hun beveiliging tegen actuele dreigingen kunnen aanscherpen. Het eerste wapenfeit is een grondige analyse van een kwetsbaarheid in Microsoft Word waarmee aanvallers de controle over systemen kunnen overnemen.

Iedere maand verwerkt Mimecast de data gegenereerd door het internetverkeer en meer dan 12 miljard e-mails van meer dan 33.000 organisaties wereldwijd. Het Mimecast Threat Center analyseert deze informatie en legt de actuele securitytrends bloot. Gebaseerd op de geanonimiseerde informatie rond gebruikersgedrag, securitymaatregelen van bedrijven en gerichte aanvallen stellen zij diepgaande rapporten op.

Deze rapporten gaan in op het onderzoek naar kwetsbaarheden, analyseren nieuwe en gerichte malware, aanvallen op specifieke branches. Ieder kwartaal geeft het Mimecast Threat Center een Email Security Risk Assessment (ESRA) uit. Dit is een overzicht van e-maildreigingen die de securitylaag van bedrijven weten te penetreren.

Met de informatie kunnen organisaties hun securitystrategieën en risicobeheersing verder verbeteren. Securityteams krijgen de middelen om hun interne security-organisatie nauwkeurig aan te passen op het specifieke dreigingsbeeld voor hun branche. Bedrijven weten waarvoor ze hun gebruikers moeten waarschuwen en kunnen hun interne beleid aanpassen. Ook kan Mimecast op basis van de informatie zijn detectietechnologie aanscherpen en uitbouwen.

Het Mimecast Threat Center heeft al een analyse uitgebracht van een nieuw ontdekte bug in Microsoft Word. De kwetsbaarheid maakt het mogelijk om een aanval via een andere kwetsbaarheid te maskeren. Door een fout in de verwerking van een integer overflow merken securitysystemen een aanval niet op en krijgen criminelen controle over het aangevallen systeem.

Het is de tweede door Mimecast ontdekte kwetsbaarheid in Microsoft Office in korte tijd. Recent deed Mimecast Research Labs een kwetsbaarheid uit de doeken: CVE-2019-0560, waardoor miljoenen documenten mogelijk gegevens kunnen lekken.

Plaats op:
Datum: 15 maart 2019
Bron: Mimecast
Gerelateerde artikelen  
27-11-2018 Nieuws Mimecast deelt dreigingsinformatie uit e-mail met IBM QRadar
16-01-2019 Nieuws Mimecast ontdekt ernstig geheugenlek in Office
21-12-2018 Nieuws Steeds meer gevaarlijke bijlagen glippen door beveiliging
08-03-2019 Nieuws Steeds meer gevaarlijke URL's glippen door beveiliging
01-11-2017 Nieuws Bijna kwart doorgelaten e-mail onveilig
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,65 seconden.