Nieuws  
 

Trend Micro heeft samen met Moxa, industriële communicatie en netwerken, een intentieverklaring opgesteld voor een joint venture genaamd TXOne Networks. Deze nieuwe onderneming focust op de security-behoeften binnen hedendaagse IIOT-omgevingen, zoals smart manufacturing, smart city en smart energy.
 
Van oudsher werken IT (Information Technology) en OT (Operations Technology) binnen de industriesector als geïsoleerde, onafhankelijke afdelingen met gescheiden teams en elk hun eigen eisen en doelstellingen. Veel machines en apparaten in organisaties zijn oorspronkelijk niet bedoeld voor koppeling met het bedrijfsnetwerk, waardoor ze veiligheidshalve vaak niet eenvoudig geupdate of gepatched kunnen worden. Het is van groot belang deze apparaten te beveiligen, ownership duidelijk in kaart te hebben en een holistische visie te bieden op het groeiende aanvalsoppervlak van ondernemingen.
 
Trend Micro, grootaandeelhouder van TXOne Networks, onderzocht in het beginstadium de mogelijke uitdagingen van IIoT-stakeholders en heeft op meerdere vlakken gewerkt aan het beveiligen van het gehele ecosysteem - van datacenter tot apparaat. Moxa is protocolexpert en heeft meer dan 30 jaar ervaring met industriële netwerken. TXOne Networks brengt deze sterke punten samen en beantwoordt zo aan de groeiende veiligheidsbehoeften van de industriële sector, waaronder smart fabrieken die een eenduidige oplossing nodig hebben voor het bieden van meer inzicht in zowel apparaten als protocollen. Deze gecompliceerde omgevingen bestaan uit meerdere lagen binnen én tussen IT en OT die bescherming nodig hebben. Bij wie die security-verantwoordelijkheid ligt, is van oudsher onduidelijk.
 
“Ik ben erg enthousiast over deze nieuwe onderneming en hoe Trend Micro erin blijft slagen onderscheidende, en toch ook gerichte, stappen te nemen. Dat zorgt ervoor dat onze teams gefocust blijven op onze kernkwaliteiten, maar maakt het tegelijkertijd mogelijk klanten beter te bedienen en in nieuwe markten te groeien”, zegt Eva Chen, CEO van Trend Micro. “Deze samenwerking met Moxa combineert in totaal meer dan 60 jaar ervaring en maakt het mogelijk om beter inzicht te krijgen in en bescherming te bieden aan een groter deel van organisaties, inclusief deze belangrijke maar vaak overgeslagen OT-omgevingen.
 
TXOne Networks zal security gateways, endpoint agents en netwerksegmentatie bouwen voor inzicht in, bescherming en beheer van operationele technologie en apparatuur. In tegenstelling tot sommige oplossingen die enkel gefocust zijn op het (via detectie) beschermen van de middelen die zich het dichtst bij de IT-laag bevinden, zit TXOne Networks dicht op de OT-laag. Het biedt proactieve, actuele en eenvoudig implementeerbare oplossingen om de wereld van ICS (Industrial Control Systems) te beschermen.
 

Plaats op:
Datum: 16 november 2018
Bron: Trend Micro
Gerelateerde artikelen  
04-01-2019 Nieuws EndemolShine kiest voor Trend Micro voor security data
02-02-2018 Nieuws ION-IP Platinum Partner Palo Alto Networks
08-04-2019 Nieuws Ruim helft organisaties gebruikt achterhaalde besturingssystemen
07-12-2018 Nieuws Grote gebreken in veelgebruikte IoT-protocollen
02-11-2018 Achtergrondartikelen Veel systemen binnen energie- en waterbedrijven lopen aanzienlijk cyberrisico …
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,68 seconden.