Nieuws  
 

Tijdens Global Handwashing Day op maandag 15 oktober staan we stil bij het belang van handen wassen. Door de handen te wassen met zeep kunnen ziektes voorkomen worden en daarmee levens gered. Niet alleen kun je jezelf en anderen helpen gezond te blijven door je handen te wassen, het heeft ook een positief effect op je omgeving. Dit en meer blijkt uit onderzoek dat is uitgevoerd door wereldwijd hygiëne- en gezondheidsbedrijf Essity.  

De wetenschap dat andere mensen hun handen goed wassen heeft een positief effect op de gemoedstoestand op 80 procent van de respondenten. Bijna de helft van de respondenten vindt het prettiger om handen te schudden als ze weten dat de ander zijn handen gewassen heeft. Bijna 30 procent voelt zich in dat geval ook comfortabeler om vreemden aan te raken. Eén op de vijf ondervraagden zou een vreemde in nood zelfs eerder helpen als ze zeker zijn van een goede handhygiëne.

Hygiëne op het werk
Niet alleen in de privésfeer, maar ook op het werk is een goede handhygiëne van positieve invloed. Van de ondervraagden zegt 40 procent zich prettiger te voelen als collega’s hun handen goed zouden wassen. Vier op de tien voltijd werknemers vindt dan ook dat handhygiëne op het werk een hogere prioriteit moet krijgen. Goede handhygiëne kan zelfs de loyaliteit van klanten vergroten; bijna de helft geeft aan dat wanneer personeel in een restaurant een duidelijk zichtbare routine heeft om de handen te wassen, ze meer bereid zijn om weer bij het restaurant te gaan eten.

Meer handenwasfeitjes:

  • De meeste mensen - acht op de tien - wassen de handen om zichzelf te beschermen, terwijl slechts één op de tien dit doet om anderen te beschermen.
  • Een kwart van de respondenten zegt de handen vaker te wassen nu ze weten dat dit een positieve invloed op anderen heeft.
  • Vrouwen wassen hun handen 30 procent vaker dan mannen
  • Wereldwijd wast 30 procent de handen niet voor het eten
  • Meer dan 20 procent wast de handen niet voor het koken
  • Meer dan 10 procent wast zelfs de handen niet na een toiletbezoek

Plaats op:
Datum: 12 oktober 2018
Categorie: Markt en onderzoek
Bron: Essity
Gerelateerde artikelen  
12-10-2017 Nieuws ƉƩn op de drie Nederlanders maakt smartphone bijna nooit schoon
18-10-2013 Nieuws Tork lanceert ‘EllaHandWas’ app
16-11-2012 Nieuws Helft werknemers treft wel eens ongedierte aan op kantoor
27-02-2018 Nieuws Goede handhygiƫne belangrijk om de griep te weren
26-10-2018 Nieuws Gebrek aan hygiƫne gevaar voor populariteit foodtrucks
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
ļæ½ 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,63 seconden.