Nieuws  
 

Cybersecurity-specialist Trend Micro heeft nieuwe analysefuncties toegevoegd aan zijn netwerkbeveiligingsoplossing Deep Discovery, waardoor organisaties hun bedrijfsnetwerk proactief kunnen beveiligen zonder daar veel extra tijd aan kwijt te zijn. Naast het detecteren van nieuwe bedreigingen binnen het netwerk kunnen klanten het onderzoeken ervan en het nemen van maatregelen stroomlijnen door gebruik te maken van de geautomatiseerde analysemogelijkheden. Hierdoor worden automatisch verbanden gelegd tussen verschillende gebeurtenissen binnen het netwerk.

Terwijl er steeds meer bedreigingen bij komen geeft 45 procent van de organisaties in een ESG-onderzoek van begin 2017 aan een problematisch tekort te ervaren aan cyberbeveiligingskennis. Naar verwachting zal er in 2022 wereldwijd een tekort zijn van 1,8 miljoen cyberbeveiligingsprofessionals. Bedrijven en organisaties hebben daarom behoefte aan een eenvoudige manier om potentiële bedreigingen te detecteren zodat zij daar direct prioriteit aan kunnen geven en erop kunnen reageren.

Netwerkanalyse stelt beveiligingsteams in staat om eenvoudig terug te kijken naar historische data om daarmee vast te stellen waar het netwerk als eerste getroffen werd, welke andere gebruikers in het netwerk zijn getroffen en waar de bedreiging zich op richt.

Naast de nieuwe netwerkanalysefunctionaliteit zijn de mogelijkheden binnen Deep Discovery voor het delen van informatie verbeterd door gebruik te maken van standaarden zoals STIX, TAXII en YARA. Alle compatibele beveiligingsoplossingen die een organisatie gebruikt, inclusief de gehele Trend Micro-productfamilie en producten van derden, hebben de beschikking over de nieuwste beveiligingsintelligentie. Dit vereenvoudigt het IOC-beheer voor IT-teams.

Plaats op:
Datum: 3 september 2018
Bron: Trend Micro
Gerelateerde artikelen  
10-12-2018 Nieuws Veel organisaties slachtoffer Business Process Compromise-aanvallen
28-02-2019 Nieuws Trend Micro onthult veranderingen in dreigingslandschap
02-11-2018 Achtergrondartikelen Veel systemen binnen energie- en waterbedrijven lopen aanzienlijk cyberrisico …
26-01-2018 Achtergrondartikelen Bedrijven die risk-based security niet kunnen bewijzen, voldoen niet aan GDPR …
16-09-2016 Nieuws Bedrijven slecht in herkennen van cyberaanval
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2019 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,7 seconden.