Nieuws  
 

Hoewel de hygiëne standaard in ons land over het algemeen hoog ligt, geeft vier op de tien Nederlanders aan wel eens een activiteit te laten uit angst voor slechte hygiëne. Bovendien is bijna de helft (43%) weleens bang om ziek te worden als gevolg van slechte hygiëne. Zelfs de populaire foodtruckfestivals worden om die reden door 16 procent van de ondervraagden vermeden. Dit en meer blijkt uit het Essentials Initiative onderzoek ‘Participation for Progress’ van wereldwijd gezondheids- en hygiënemerk Essity.

Hoewel foodtruckfestivals als paddestoelen uit de grond schieten, eet 16 procent van de Nederlanders geen streetfood of maaltijden van een foodtruck uit angst voor slechte hygiëne. Met name 60-plussers zijn zich hier erg bewust van: 1 op de 5 vermijdt om die reden de foodtrucks. De grootste bezorgdheid over hygiëne in foodtrucks betreft de hygiëne van de medewerkers (48%), hoe het voedsel bereid en bewaard wordt (51%) en de algehele hygiëne in foodtrucks (44%).

Top drie
We vermijden niet alleen foodtrucks vanwege slechte hygiëne. Ook openbare toiletten zijn voor 28 procent van de Nederlanders een no-go om die reden. Eén op de tien (11%) duikt ook liever niet in een openbaar zwembad uit angst voor onhygiënische toestanden. Hoewel het met de hygiëne in Nederland niet slecht gesteld is, denkt bijna eenderde (29%) van de respondenten dat de standaard nog hoger wordt als de hygiëne in openbare gelegenheden zoals restaurants, zwembaden en sportscholen verbetert.

Plaats op:
Datum: 20 juli 2018
Bron: Essity
Gerelateerde artikelen  
26-10-2018 Nieuws Gebrek aan hygiëne gevaar voor populariteit foodtrucks
04-09-2018 Nieuws Slecht gesteld met hygiëne op Nederlandse scholen
07-06-2019 Nieuws Ouders en leraren tegen genderneutrale toiletten
23-11-2018 Nieuws Kans om schoon toilet aan te treffen ligt op 41 procent
19-09-2013 Nieuws Schoon toilet van invloed op productiviteit werknemer
 
 

- partners -

 
 
 
 
 
� 2005 - 2020 Vakwereld. All rights reserved Pagina geladen in 1,6 seconden.